«Svennis» langer ut: - Hodgson ville fått sparken hvis han var utenlandsk

Mener forventningene er lavere enn tidligere.

UT MOT FA:  Svenn-Göran Eriksson er helt sikker på at han ville fått sparken hvis han hadde levert de samme prestasjonene som Roy Hodgson har gjort med England i dette mesterskapet. Foto: NTB Scanpix.
UT MOT FA: Svenn-Göran Eriksson er helt sikker på at han ville fått sparken hvis han hadde levert de samme prestasjonene som Roy Hodgson har gjort med England i dette mesterskapet. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• VM direkte

(Dagbladet): Ikke siden USA-VM i 1994 (hvor de ikke var kvalifisert), har England gjort det dårligere i et VM-sluttspill. Likevel ser det ut til at Roy Hodgson får fortsette som manager. Det får den tidligere England-manageren Sven-Göran Eriksson til å rase.

- Jeg vet helt sikkert at hvis jeg hadde ledet laget nå, så hadde jeg fått sparken med en gang, sier «Svennis» i et intervju med The Telegraph.

I går uttalte FA at Hodgson har forbundets fulle støtte framover.

- Jeg setter pris på støtten fra FA, sa Roy Hodgson på en pressekonferanse i dag.

Nest best Svensken som ledet England til VM-kvartfinale i 2002 og 2006, tror nasjonaliten er avgjørende.

- Hadde han vært utenlandsk ville han ha fått sparken. Det er jeg helt sikker på, sier 66-åringen.

Han er ranket av FA som den nest beste managerens i Englands historie med tre strake kvartinale-exiter i mesterskap (VM 2002, EM 2004 og VM 2006). Han trakk seg fra jobben etter verdensmesterskapet i Tyskland.

- Jeg vet ikke hvorfor forventningene er så lave. Forventningene til mesterskapene jeg ledet var semifinale eller bedre, uten diskusjon. Kvartfinalene som vi kom til, var ikke bra nok.

- Behold ham - I dag virker det som en semifinale ville vært en meget sterk prestasjon. Egentlig tror jeg ikke det har endret seg så mye. England har fortsatt et meget bra lag. Det er ikke det at resten av verden ligger langt for England.

På spørsmål om FA gjør rett i å stå bak Hodgson svarer svensken:

- Hvis de ikke vil ha meg tilbake, behold ham. Han er flink.

For tiden leder Eriksson det kinesiske laget Guangzhou.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer