«Svennis» lurt av falske sjeiker

Skal ha røpet hemmeligheter om sin og andres fotballframtid.

(Dagbladet.no): Etter seks måneders arbeid, mener tabloidavisa News of the World i dag å kunne avsløre ting Sven Göran Eriksson helst hadde sett at forble hemmeligheter, skriver Expressen.se.


Utkledd som sjeiker møtte avisas reportere opp for å diskutere planer om et fotballakademi i Dubai. Da skal svensken i stedet ha foreslått at de burde kjøpe en Premier League-klubb, hvor han så kunne bli trener allerede kommende sesong.

Det vekker stor oppsikt på balløya, for den engelske landslagstreneren har kontrakt med fotballforbundet til 2008.

- Snakket om spillere

Men det stopper ikke der. Skandaleforfulgte Sven Göran Eriksson skal også ha antydet andre ting han overhodet ikke burde antyde. Som at:

•Aston Villa er tilgjengelig for oppkjøp, fordi formannen deres, Doug Ellis, er en gammel og syk mann.

•David Beckham er tilgjengelig fordi han er interessert i en retur til England.

•Michael Owen er tilgjengelig fordi han er misfornøyd med tilværelsen i Newcastle.

I TRØBBEL? Avisa News of the World mener de har avslørt at landslagstrener Sven Göran Eriksson er illojal. Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX
I TRØBBEL? Avisa News of the World mener de har avslørt at landslagstrener Sven Göran Eriksson er illojal. Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX Vis mer

«Svennis» skal på flere av punktene ha gått i detaljer og til og med begynt å antyde hva lønnskravene hans vil bli. I tillegg skal han ha krevd å få med seg Tord Grip som assistent.


Ifølge flere svenske nettaviser risikerer Eriksson å få sparken etter de angivelige avsløringene i den engelske søndagsavisa.
Det avviser en representant for fotballforbundet overfor BBC.


- Fantasi

Trenerens agent, Athole Still, avviser på sin side avisas beskyldninger på det sterkeste.


- Han snakket riktignok om å trene Aston Villa, for du vet aldri hva som kan skje i fotball. Men det var aldri noen forhandlinger, det er ren fantasi. Det samme gjelder påstandene om at Eriksson vil avbryte kontrakten med England, fastslår han for
BBC.

Agenten sier tvert imot at han har fått spørsmål om å forsøke å forlenge Erikssons kontrakt med det engelske fotballforbundet til 2010. 


Still reagerer også sterkt på avisas metoder, metoder News of the World også tidligere har brukt for å avsløre andre kjendiser.