Svennis måtte ringe England-stjernene

Lurt til å baksnakke.

(Dagbladet.no): Gårsdagen var tung for England-trener Sven-Göran Eriksson. Svensken ble først hengt ut i News of The World, søndagsavisa lurte treneren til å snakke for mye i møter med falske sjeiker.

Så måtte Svennis ta en lang ringerunde til de engelske stjernespillerne. Mange fikk ufin omtale av svensken - dersom han ble korrekt gjengitt i avisa.

- Jeg har snakket med nesten alle. Beckham, Rooney, Rio Ferdinand og Michael Owen. Jeg har ikke kontaktet Shaun Wright-Phillips, fordi han spilte mot Sunderland i dag. Men jeg skal gjøre det i morgen, sier Svennis til The Sun.

Fattig-Rooney?

Det Svennis måtte forklare, eller bortforklare over telefonen, var følgende utsagn om England-spillerne:

Eriksson skal ha fortalt de falske sjeikene, som lokket med jobbtilbud, at Wayne Rooney kommer fra en fattig familie i et dårlig område i Liverpool.

Wright-Phillips skal ha blitt omtalt som «ikke verd pengene» Chelsea betalte for ham. David Beckham ville bort fra Real Madrid, fortalte Svennis.

Og Rio Ferdinand er lat, fordi han er for talentfull. I tillegg skal Eriksson ha røpet at Ryan Giggs egentlig vil spille for England, ikke Wales.

FATTIG: Sven-Göran Eriksson påståtte omtale av Wayne Rooney, England og Manchester Uniteds stjernespiss. Foto: Scanpix/Reuters
FATTIG: Sven-Göran Eriksson påståtte omtale av Wayne Rooney, England og Manchester Uniteds stjernespiss. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Owen ikke glad

Svensken mente også at Michael Owen var ulykkelig i Newcastle, hvis han ikke tenkte på pengene han tjener i Nordøst-England.

Eriksson mener telefonene i går har løst flokene på landslaget.

- Alt ville vært bedre uten artikkelen, men jeg har selvsagt snakket med dem om det. Det er ikke noe problem, sier Svennis.

Landslagssjefen får ingen refs fra det engelske fotballforbundet, melder FAs hjemmeside. Svensken avviser også spekulasjoner om at han vil trekke seg etter VM.

- Jeg vil gjerne forsikre alle, spesielt fansen, at jeg satser 100 prosent på England-jobben. Jeg har fortalt FA dette, og setter pris på støtten jeg har fått fra dem, sier Svennis.

Din kommentar: Er Svennis trener for England etter VM-sluttspillet?

FORKLARTE SEG: Eriksson møtte pressen i går, på vei til middag.
IKKE VERD 23 MILL. PUND? Wright-Phillips får en telefon fra Svennis i dag.