Svennis slutter etter VM

- Glad vi er enige, sier svensken etter avtale med FA.

• Les alt om Svennis i arkivet vårt

(Dagbladet.no): Sven-Göran Eriksson og det engelske fotballforbundet (FA) kom i dag til enighet om at svensken slutter i jobben som Englands landslagstrener etter sommerens fotball-VM.

- FA og Sven følte det var viktig å få klarhet i framtida hans. Dette er til det beste for alle som er knyttet til engelsk fotball, spesielt supporterne, sier FA-direktør Brian Barwick i en pressemelding på FAs egen hjemmeside.

- Jeg er glad vi har kommet til enighet og vi kan nå fortsette våre forberedelser mot VM, sier Svennis.

Eriksson har innrømmet at han ønsker seg tilbake til klubbfotballen. Nå kan han få den muligheten allerede til sommeren, samtidig som han trolig får en god slump med seg for å løse knipa som FA har havnet i.

Feit sluttpakke

Det har vært mengder av spekulasjoner rundt Erikssons framtid, spesielt etter at han tilbød reportere fra avisa News of the World, forkledd som invisteringsvillige sjeiker, å bli trener i Aston Villa dersom de kjøpte klubben.

Situasjonen har blitt uholdbar for forbundet, og nå har de altså bladd opp det som skulle til av kroner for å kjøpe Svennis ut kontrakten.

FERDIG ETTER VM: Sven-Göran Eriksson måtte brøyte vei gjennom mengden av journalister på vei ut fra FA-lokalene i ettermiddag. I kveld bekrefter FA at Svennis slutter som Englands landslagssjef etter VM. Foto: Reuters/Scanpix
FERDIG ETTER VM: Sven-Göran Eriksson måtte brøyte vei gjennom mengden av journalister på vei ut fra FA-lokalene i ettermiddag. I kveld bekrefter FA at Svennis slutter som Englands landslagssjef etter VM. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Svennis hadde kontrakt med det engelske forbundet fram til 2008, og det er trolig snakk om en grei sluttpakke for svensken som skal tjene omkring 50 millioner i året.

- Det har vært så mye spekulasjon omkring denne saken i de siste ukene og månedene, det var viktig å få løst det nå. Dette er det riktige utfallet, og jeg vil takke Sven og hans rådgivere for deres utmerkede samarbeidsvilje, sier FA-direktør Barwick.

Han understreker nok en gang at forbundet er sikret på at Eriksson er rett mann til å lede laget i VM i Tyskland, og at det viktige nå er å stille seg bak laget.

- La oss vinne VM

Svennis selv er fortsatt sterkt motivert for jobben som står foran ham.

- Jeg vet jeg har full støtte fra spillerne og forbundet og det er viktig å understreke til alle hvor dedikert jeg er til å oppnå suksess til sommeren, sier han.

Svennis blir gjerne regnet som en relativ kald fisk og har blitt kritisert for å vise lite følelser fra langt mer lidenskapelige engelske fans.

Likevel bruker Eriksson nettopp ordet «lidenskapelig» om sitt forhold til jobben, og takker på sitt sedvanlig diplomatiske vis fansen for all støtten.

- Denne sommeren kommer klimakset for alt vi har jobbet mot gjennom de siste fem årene, sier Svennis, og legger til:

- La oss dra og vinne VM.

• Les alt om Svennis i arkivet vårt

• Har England en sjanse til å vinne VM? Hvem blir neste sjef? Og hvor havner Svennis? Si din mening her: