Svennis til den andre siden av kloden

Blir Mexico-trener.

(Dagbladet.no) Sven-Göran Eriksson har bare vært formaliteter unna en ny jobb som Mexicos landslagstrener, og seint tirsdag kveld ble avtalen klar.

Svennis har tidligere bekreftet at han har fått et tilbud fra det meksikanske forbundet, og han reiste i går til Mexico for å forhandle med dem.

Beslutningen om å ansette Eriksson ble tatt av de 18 lederne toppserieklubbene i landet, melder BBC - og ifølge Expressen gikk de enstemmig inn for den tidligere England-manageren.

Den gamle helten Hugo Sanchez fikk sparken i mars, da han ikke klarte å ta landslaget til OL. Siden da har meksikanerne lett etter en erstatter, og da Svennis fikk sparken i Manchester City kastet de seg over svensken.

Eriksson har også blitt koblet til den ledige managerjobben i Chelsea, men det er foreløpig ingen Avram Grant-erstatter på plass på Stamford Bridge. Tidligere i dag sa Milan-trener Carlo Ancelotti at det er uaktuelt for ham å forlate milaneserne.

Svennis var England-sjef fra 2001 til 2006 og har tidligere trent klubber som IFK Göteborg, Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio og Manchester City.

LANDSLAGSTRENER IGJEN: Sven-Göran Eriksson blir Mexico-sjef. Foto: REUTERS
LANDSLAGSTRENER IGJEN: Sven-Göran Eriksson blir Mexico-sjef. Foto: REUTERS Vis mer
Svennis til den andre siden av kloden