Svennis trakk seg i Lazio

Svenske Sven-Göran Eriksson har trukket seg som trener for det italienske mesterlaget Lazio. Han overtar nå Englands landslag så fort som mulig.

Det var Eriksson sjøl som sa opp jobben, melder det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Allerede i går sa klubbpresident Sergio Cragnotti at Eriksson måtte si opp jobben dersom klubben skiftet trener. I dag skjedde det.

- Jeg tok avgjørelsen i morges mens jeg satt i bilen på vei til treningsfeltet Formello. Spillerne var de første som fikk høre det, sier Eriksson til Reuters.

Lazios visepresident Dino Zoff overtar treneransvaret i klubben, et halvt år etter at han sa opp som italiensk landslagssjef etter tapet i EM-finalen.

Eriksson førte Lazio til sin første Serie A-tittel på mange år forrige sesong.

Svensken skulle egentlig startet sin nye jobb med England 1. juli. Nå får 52-åringen sjansen allerede fra 1. februar.

- Etter utviklingen i Roma i dag kan FA med glede bekrefte at Sven-Göran Eriksson overtar Englands hovedtrener så snart som mulig, sier FA-talsmann Paul Newman.

England har kommet skjevt ut i VM-kvalifiseringen, og er glade for å ha svensken på trenerbenken når de skal ut i vanskelige kamper mot Finland og Albania i mars.

Eriksson skal samarbeide med midlertidig England-sjef Peter Taylor i vennskapskampen mot Spania 28. februar.

- Usikkerheten de siste månedene er forbi og FA er lykkelig over å ønske en av verdens mest suksessrike trenere velkommen, sier talsmannen.

(Dagbladet.no)