Sven-Göran Eriksson:

Svennis vil ha falsk sjeik fengslet: - Det han har gjort mot folk er helt galt

Mener journalisten Mazher Mahmood kostet ham jobben.

BITTER: Den tidligere England-sjefen er ikke over å ha mistet jobben, takket være en falsk sjeik. Her fra en treningskamp med England mot Sverige i 2004. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
BITTER: Den tidligere England-sjefen er ikke over å ha mistet jobben, takket være en falsk sjeik. Her fra en treningskamp med England mot Sverige i 2004. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

Sven-Göran Eriksson er fortsatt svært bitter på mannen han mener kostet ham jobben og ettermælet som engelsk landslagssjef i fotball.

Eriksson fikk sparken som engelsk landslagssjef etter VM-sluttspillet i Tyskland i 2006. Et halvår tidligere hadde svensken blitt rundlurt av den tidligere storavisen News Of The World – en episode som bidro sterkt til hans skjebne.

Journalisten Mazher Mahmood utga seg for å være en velstående sjeik og hevdet å være interessert i å kjøpe den engelske fotballklubben Aston Villa. I forbindelse med det fikk han svensken til å uttrykke interesse for managerjobben i Birmingham-klubben, og Eriksson antydet i tillegg at han kunne klare å hente David Beckham til Villa Park.

Saken skapte voldsom oppstandelse i britiske medier og preget på mange måter oppkjøringen til VM-sluttspillet det året for Eriksson og England.

Lurte mange

Den falske sjeiken, i journalist Mahmoods skikkelse, ble berømt for å lure en rekke kjendiser opp i stry. Onsdag ble både Mahmood og hans sjåfør Alan Smith dømt for å ha forsøkt å manipulere en rettssak i London.

Domstolen mente duoen skal ha forsøkt å holde tilbake bevis i en rettssak som involverte TV-stjernen og popsangeren Tulisa Contostavlos i 2014. Også den saken hadde bakgrunn i en avsløring satt i scene av den falske sjeiken.

Mahmood og medieselskapet News UK (morselskapet til News Of The World) må også svare for en rekke sivile krav. De skal ha en samlet verdi på over åtte milliarder kroner.

Sven-Göran Eriksson legger ikke skjul på at han håper Mahmood får svi.

– Dersom de setter han i fengsel, blir jeg ekstremt glad. Det han har gjort mot folk er helt galt, sier svensken til Daily Telegraph.

– Jeg har alltid sagt at England-jobben var den beste jeg har hatt, og den tok han fra meg. Jeg sa ikke for mye om dette på den tiden eller etterpå, men det var smertefullt. Jeg ble fratatt noe helt spesielt på grunn av løgner, tilføyer han.

Karrierens verste

I øyeblikket er han trener for kinesiske Shanghai SIPG. Bitterheten over England-exiten er samtidig ikke borte.

– Det var åpenbart at den offisielle grunnen til å sparke meg var den falske sjeiken, sier Eriksson.

– Dersom vi ikke hadde vunnet VM (røk i kvartfinalen), hadde jeg kanskje gått uansett, men å gå på den måten var forferdelig. Det er det verste som har skjedd meg i løpet av 40 år som manager, tilføyer han.

Mahmood og Smith får sine dommer 21. oktober.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer