Svennis vil møte Norge

Nils Johan Semb har kontaktet Sven Göran Eriksson for å få til den første landskampen mot England på ti år. Den engelske landslagssjefen er positiv.

Norge har ikke møtt England siden Drillos spilte 0-0 i privatkampen på Wembley 22. mai 1994.

- Vi har signalisert et sterkt ønske om å møte England, og England vil gjerne ha en kamp mot oss. Vi er åpne for både hjemmekamp og bortekamp. Ballen ligger nå hos dem, sier Nils Johan Semb til Dagbladet.

Han har et godt og langvarig forhold til svensken med Englands tøffeste jobb. Det var Semb som ringte Svennis sjøl.

- Det er en stund siden vi snakket om det, og vi snakker nok om en kamp i litt lengre tidsperspektiv, sier Semb.

Neppe før 2004

I Fotballforbundet sitter Svein Rustad og spikrer terminlista for landslaget.

- Jeg visste ingenting om en mulig kamp mot England før Semb fortalte meg det i etterkant av telefonsamtalen. Men kan vi få til en kamp mot England, så lager vi selvsagt en avtale, sier Rustad.

Han tror neppe det lar seg gjøre å finn en kampdato før i 2004. Presset av storklubbene i Premier League er ikke det engelske landslaget kjent for å spille privatkamper oftere enn de må.

- For neste år er det meste ferdig. I tillegg til EM-kvalikkampene møter vi Hellas (12. februar, Athen). Uten at jeg kan si noe mer er vi nær en avtale om en kamp 30. april. Semb ønsker seg også en kamp i slutten av mai om hovedterminlista tillater det. Ellers møter vi Skottland (20. august, Ullevaal) og Portugal (10. september, Ullevaal), sier Rustad.

For spillerne er det uansett motiverende å vite at en kamp mot England venter på dem.

Gulrot for gutta

- Dette er ei gulrot. Kamper mot England er alltid store, og det er vel på tide at de yngre spillerne får sjansen til å møte dem. En kar som Riise kunne nok tenkt seg det, sier Øyvind Leonhardsen, som scoret 1- 0målet da Norge slo England 2- 0 i VM-kvaliken på Ullevaal 2. juni 1993.

Landslagskaptein Henning Berg fikk gjennombruddet sitt da han storspilte for Norge mot England i 1- 1-kampen i VM-kvaliken på Wembley 14. oktober 1992.

- Klart det er artig å få spille mot spillere du spiller mot - og kanskje med - til daglig. Jeg har jo spilt mot dem sjøl et par ganger, uten å tape. Kanskje de bør vente med å arrangere kampen til etter at jeg har lagt opp. Så er jeg sikker på å unngå nettopp det, sier Henning.

  • Sist England slo Norge: 4-0 på Wembley i VM-kvaliken i 1980.
LEO-JUBEL: Øyvind Leonhardsen scoret 1-0-målet da Norge slo England 2-0 på Ullevaal i 1993.