Svennis vil møte Norge

Åge Hareide sliter med å finne landskampmotstandere med status og høy internasjonal klasse. I dag åpner Dagbladet døra til et mulig Wembley-oppgjør mot England.

• Debatten er i gang: På tide med norsk seier på Wembley?

Den norske trenerduoen Hareide og Bjørnebye har lenge klaget sin nød over Norges svake landskampmotstandere i treningskamper. Sist saken var oppe, etter 2- 1 seieren i Estland for en måned siden, sa han nok en gang at «det er for eksempel ikke bare å ringe Svenn-Göran Eriksson og si at vi har lyst til å spille mot England». Men nå har Dagbladet ordnet det - onsdag snakket vi med Englands manager på telefonen.

I dette eksklusive intervjuet med den verdensberømte svenske fotballtreneren sier han at Åge Hareide kan ringe når som helst.

-  Det er riktig at det er vanskelig, sier Svennis til Dagbladet. -  Englands landskamper er spikret i lange tider framover. Men umulig er det ikke, og det handler ikke bare om penger.

-  Jeg har definitivt lyst til å spille mot Norge.

Alle vil til Wembley

Nye Wembley nærmer seg ferdigstillelse, alle verdens nasjoner vil til Londons nye landemerke, og på bordet sitt i FA-hovedkvarteret i London sitter Sven-Göran Eriksson med to ledige matchdatoer foran seg. Begge er i mai 2006. Og begge kampene skal brukes som engelsk oppkjøring til VM i Tyskland.

Om det engelske landslaget mot formodning ikke punkterer på alle fire hjulene i VM-gruppa de leder.

 VELKOMMEN: Nye Wembley nærmer seg ferdigstillelse, og alle verdens nasjoner vil til Londons nye landemer   ke. Nå ønsker Englands landslagssjef Svenn-Göran Eriksson Norge velkommen i mai neste år. -  Jeg har definitivt lyst til å spille mot Norge, sier Svennis til Dagbladet. Foto: Stephen Hird/Reuters/Scanpix
VELKOMMEN: Nye Wembley nærmer seg ferdigstillelse, og alle verdens nasjoner vil til Londons nye landemer ke. Nå ønsker Englands landslagssjef Svenn-Göran Eriksson Norge velkommen i mai neste år. - Jeg har definitivt lyst til å spille mot Norge, sier Svennis til Dagbladet. Foto: Stephen Hird/Reuters/Scanpix Vis mer

-  Går vi til VM, trenger vi motstandere på disse datoene, sier Svennis.

Og:

-  Det er bare å be Åge (Hareide) om å ringe meg.

Sist Åge Hareide snakket med Sven-Göran Eriksson var på Anfield for to uker siden. Da ble ikke mai-datoene neste år, eller muligheten for en England-Norge kamp, nevnt med et ord. Men noen må spørre og Dagbladet gjorde det.

Og vips så var det plutselig fullt mulig.

-  Jeg innrømmer at det er komplisert, men det skal i hvert fall ikke stå på penger, sier Sven-Göran Eriksson.

-  Selvfølgelig finnes det en mulighet for at Norge kan komme til Wembley.

Hareide jubler

Åge Hareides første reaksjon på døra som ble åpnet i går var som følger:

-  Strålende - dette er veldig positivt. For selvfølgelig har vi lyst til å spille mot England.

-  Hvem har ikke det, sier Norges landslagstrener.

Etter sommerferien skal Norges Fotballforbund så langt det er mulig ferdigstille landslagets program for 2006. Den store gulrota inntil England plutselig kom på banen med sine to ledige kampdager, er Argentina på Ullevaal.

-  Det eneste som gjenstår der, er å finne datoen, sier Åge Hareide. -  Vi trenger å møte en storkanon på Ullevaal.

Høres praktfullt ut

England vil av naturlige årsaker bare spille på Wembley. Inntil videre. Den nye arenaen skal brukes og melkes for alt den er verd. Men Norge, som i år har reist til Kuwait, Bahrain, Jordan, Malta og Estland for å øve mot dårlige lag under håpløse forhold, vil reise til London med glede.

Jo flere gode motstandere vi kan møte under skikkelige forhold og gode rammer, det vil si en landskamp som virkelig ser ut som en landskamp, og ikke bare noe en agent har rasket sammen for å tjene noen gryn, jo bedre.

-  Vi kommer absolutt til å ta kontakt med engelskmennene, sier Åge Hareide. -  Denne nyheten er veldig gledelig. Så dette skal videreformidles til de rette instanser i NFF.

-  England-Norge høres jo praktfullt ut.

PS! Sist Norge møtte England på Wembley i mai 1994 endte kampen 0-0. Det samme resultatet fikk vi på Ullevaal året etter.

MODELL: Slik vil nye Wembley se ut når den står ferdig i år.