GJENFORENING? Sven Göran Eriksson ga Steven Gerrard kapteinsbindet da han ledet det engelske landslaget i 2004. Svensken har lyst på den ledige jobben i Liverpool.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
GJENFORENING? Sven Göran Eriksson ga Steven Gerrard kapteinsbindet da han ledet det engelske landslaget i 2004. Svensken har lyst på den ledige jobben i Liverpool.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren StaplesVis mer

Svennis vil trene Liverpool

Elsker klubben, men holdt det skjult som England-sjef.

||| (Dagbladet): Ryktene om hvem som vil ta over managerjobben i Liverpool er mange og fantasifulle, etter at Rafa Benitez måtte pakke snippesken før helga.

Nå lanserer tidligere landslagssjef Sven Göran Eriksson sitt kandidatur.

I et intervju med The Sun forteller svensken at han har vært Liverpool-supporter hele livet, og at det vil være en drøm å sjefe på Anfield.

- Jeg sa aldri noe om det da jeg ledet England, for jeg syntes ikke det ville vært fair. Jeg ble sjokkert da jeg fikk høre at Rafa Benitez hadde forlatt klubben. Men har jeg lyst til å være manager for Liverpool? Det er enhver managers drøm å være manager for Liverpool, sier Eriksson.

King Kenny leter
Nå er det svært få av Liverpools supportere som ofrer Merseyside-forhatte The Sun et sekunds lesertid, men Sven Göran Erikssons navn er dømt til å hevde seg på bookmakernes lister over aktuelle Benitez-etterfølgere, etter uttalelsene fra Elfenbenskystens forberedelsesleir i Sør-Afrika.

Det er forøvrig en liste som stadig blir lengre.

Fulham-manager Roy Hodgson og Aston Villa-manager Martin O'Neill har til nå blitt trukket fram som de to mest opplagte kandidatene, for Kenny Dalglish, som har fått i oppgave å finne den rette.

Både Fulham og Villas ledere har gjort det klart at de vil kjempe med nebb og klør for å beholde managerne sine, men for Hodgsons del kan det tale til Liverpools fordel at 62-åringens kontrakt går ut neste sesong.

Arvet Liverpool av faren
Sven Göran Erikssons navn dukker opp med jevne mellomrom når det åpner seg ledige stillinger på det engelske markedet, og svensken kom til kortkontrakten med Elfenbenskysten fra et kort opphold i Notts County. Han har også trent Manchester City.

Men Liverpool betyr noe helt spesielt for svensken.

- Faren min var også Liverpool-supporter, og hver lørdag så vi en kamp fra England på TV. Det var ukas høydepunkt, sier Eriksson.

- De har alltid vært laget mitt, og ingenting har forandret seg. Liverpool vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt, sier han.

Både The Guardian og The Times skriver at Rafael Benitez får en sluttpakke med en totalverdi på seks millioner pund, i underkant av 60 millioner kroner. Halvparten vil bli utbetalt nå, og resten senere.

Torsdag kveld viste mange Liverpool-supportere sin avsky for de amerikanske eierne gjennom å brenne USAs flagg brent utenfor Anfield. 

VINKET FARVEL: Rafa Benitez sluttet i Liverpool etter seks år i jobben.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
VINKET FARVEL: Rafa Benitez sluttet i Liverpool etter seks år i jobben.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES Vis mer