Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenøy får superagent

En av verdens beste friidrettsagenter, Jos Hermens fra Holland, har sagt ja til å bli ny manager for Jim Svenøy (25). Samarbeidet bærer frukter allerede: I løpet av en uke får Svenøy en klekkelig utstyrsavtale med Adidas eller Nike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jim kan regne med en betydelig bedre avtale enn han har i dag, sier Hermens. Nederlenderen var arkitekten bak Haile Gebrsellassies superavtale under Bislett Games 4. juli. Den etiopiske langdistansekongen fikk «pene» en million kroner for verdensrekorden på 10000 meter. Nå jobber Hermens for Svenøys lommebok.

- Jeg forhandler om Jims navn med både Adidas og Nike, røper agenten, som i tillegg til Gebrselassie også har kontrakt med kenyanske Bernard Barmasai, verdensrekordholder (7.55,72) på Svenøy-distansen 3000 meter hinder.

Verdens beste

- Med Jim på laget får jeg et fint team i 1998, sier Hermens.

Svenøy bor og studerer i Nederland sammen med kjæresten, og er verdens beste hvite hinderløper (8.12,40) i 1997. Han har nå sikret seg den beste våpendrageren han kan få mot målsettingen om å løpe under åtte minutter blank om tre år.

I år kåret Europas friidrettsarrangører Hermens til «Manager of the Year».

- Jeg fikk samme utmerkelsen i 1995. I fjor ble jeg nummer to, forteller Hermens.

Kan takke treneren

Svenøy kan takke trener Magne Wullum for avtalen med sin nye agent.

- Jeg tok en prat med Hermens i Stockholm i sommer og under VM i Athen ordnet det seg, sier Wullum til Dagbladet.

Svenøy ferierer nå hjemme på Nordvestlandet og var i forrige uke på hjortejakt sammen med Vebjørn Rodal på gården til Wullum.

- I helga hadde jeg besøk av Adidas-advokat Jan Erik Langangen. Han skjøt seg en hjort, han og, sier Wullum.

Hele Norges coronakart