Svenøy kan bli millionær

STOCKHOLM (Dagbladet): Etter gårsdagens opptur tør Jim Svenøy drømme om EM-gull igjen. Han trenger gullet når Telenor-avtalen skal reforhandles til høsten. I dag får Svenøy bare 500000 kroner - minst av de norske stjernene.

Svenøy ønsker ikke forhandle om lønn i Dagbladet, og understreker at han er meget fornøyd med Telenor-samarbeidet til nå. Likevel sier han:

- Jeg regner med at Telenor synes jeg har blitt bedre de siste to åra, og er villig til å strekke seg lenger.

I dag er Vebjørn Rodal den desiderte lønnskongen i den norske elitegruppa som årlig mottar totalt fem millioner kroner i året fra Telenor.

Etter det Dagbladet erfarer stikker Rodal av med 2,2- 2,3 millioner kroner. Steinar Hoen og Geir Moen får 600000- 700000 kroner, mens Jim Svenøy må nøye seg med en halv million.

Resten fordeles på utøverne i sjiktet under disse. Trine Hattestad og Hanne Haugland står utenfor Telenor-avtalen og sponses henholdsvis av Vital og Creditreform.

Svenøy vet inderlig vel at det må resultater til for å kunne forsyne seg av Vebjørn Rodals sponsorandel etter sesongen. Derfor betyr mesterskapet mer enn medaljer og ære denne gangen.

- Ja, men jeg reiser ikke til EM for å bli rik. Jeg reiser for å bli Europas beste hinderløper, ikke for dollar og kroner, sier han.

Det kan dessuten bli kroner av sølv eller bronse også. Dagbladet vet at krefter i Telenor har syslet med tanken på Svenøy som frontfigur istedenfor Rodal.

  • Svenøy er en løper som garantert får stor sportslig framgang de neste sesongene.
  • Rodal har vunnet OL-gull, har mye og forsvare og ligger nærmere sitt maksimale sportslige nivå enn Svenøy.
  • Begge er frittalende og har markerte målsettinger (under 1.40 og under 8.00).
  • Men Svenøy har mer til gode enn OL-mesteren fra Trøndelag og publikum liker nye vinnere.

Med andre ord: Det blir det nok millioner på bok for hinderløperen uansett.

Etter løpet i går torde Svenøy endelig å vende tilbake til målsettingen om å kjempe om gullet i Budapest. Han satt igjen med de første positive tanker siden han løp årsbeste med 8.15,24 i Hengelo 1. juni.