Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenøy og Fagernes VM-klare

Vebjørn Rodal ble slått av finsk-kenyaneren Wilson Kirwa i sesongdebuten på 800 meter i e-cupen i Lahti, men tok det med stoisk ro. Det er OL-vinnerens nye sesongopplegg som gjør at han taper akkurat nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg befinner meg omtrent i mars-april treningsmessig, i forhold til tidligere sesonger. - Det er først nå jeg skal starte med konkurranse-rettet trening. Jeg skal være i god form til Bislett Games, sa Rodal etter løpet som han vil huske for den ekstremt langsomme åpningsrundenrunden.

- Jeg har vel ikke løpt en saktere førsterunde siden jeg var 16 år gammel, sa Vebjørn Rodal til NTB.

Svenøy som ventet

Jim Svenøy klarte såvidt VM-kravet på 3000 meter hinder, vant lett og var fornøyd med det. Særlig fordi han viste at det dårlige løpet på stevnet i Florø var et arbeidsuhell.

- Jeg løp som jeg hadde ventet, verken mer eller mindre. Dette var vel ikke helt borte, mente Jim Svenøy.

Han følger omtrent det samme opplegget som Rodal og har bevisst lagt opp til å komme sent i form i år.

Skadet Fagernes

Pål Arne Fagernes kastet 82,49 meter i spydkonkurransen i Lahtis og ble den andre nordmannen i helga som klarte VM-kravet. Men han skadet samtidig beinet og var veldig skuffet etter konkurransen.

- Jeg kan så mye bedre enn dette. Allerede i det første kastet røk beinet, sa Fagernes til NTB.

Det er en sene under foten, i fotbuen, som er problemet. Han hinket av stadion i Lahtis og må regne med en treukersperiode før han er bra igjen.

  • Norge kom på 5.plass i e-cupen og beholdt plassen i 1.divisjon.