Svensk 16-åring sier nei til Chelsea

Albin vil heller gå på skole med kompisene.

(Dagbladet.no): Kapteinen på guttelaget til den svenske talentfabrikken Brommapojkarna, 16 år gamle Albin Ekdal, trente med

Chelsea fem dager i november. Nå vil Englands beste klubb for øyeblikket hente ham over på nytt.

Det takker gutten trolig nei til, forteller Albins pappa, den svenske TV4-kjendisen Lennart Ekdal til Sportbladet.

- Han føler at det er for tidlig å flytte utenlands. Han er bare 16 år, og vil ligge litt lavt. Jeg tror det er vanskelig for svenske gutter å tilpasse seg til et sånt liv. All fokus er på fotballen, men sosialt fungerer det ikke noe særlig. Fritiden med kameratene og skolen må jo også være der, sier faren.

- Sier nei selv

Han sier at dersom Albin selv virkelig hadde ønsket å flytte til London, skulle han forsøkt å komme med gode råd.

- Men det er han selv som ikke er interessert. Han vil gjøre ferdig videregående og være sammen med kameratene sine en stund til, sier Lennart Ekdal.

Albin, som er fast på det svenske G17-landslaget, har en agent som representerer seg. Agenten Martin Klette understreker at det foreløpig bare er snakk om et nytt treningsopphold, og at det er å foregripe begivenhetenes gang å snakke om en overgang.

- Først må Chelsea ville skrive kontrakt, så må Albin ønske å gå dit, og til slutt må Brommapojkarna være villige til å selge ham. I dag har vi ingen av disse tingene på plass. Det vi kan si, er at Chelsea har tilbudt Albin å komme og trene med klubben igjen i vår, sier Klette.

Klubben sier ja

Brommapojkarna har godtatt Chelseas forespørsel om et nytt opphold i London for det unge stortalentet.

- Vi har sagt ja, så nå er det opp til Albin og foreldrene hans, sier klubbdirektør Ola Danhard.

Ifølge pappa Ekdal blir det altså ingenting av i denne omgang. Men det er vel god grunn til å tro at vi ikke har hørt det siste fra Albin Ekdal.