Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk advarsel

Regjerende Vasaloppet-vinner Lina Korsgren med klar beskjed til Marit Bjørgen: - Vil vinne like mye som henne, så det kommer til å bli en tøff kamp.

NYTT MÅL: Marit Bjørgen sikter seg inn mot Vasaloppet i 2021. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
NYTT MÅL: Marit Bjørgen sikter seg inn mot Vasaloppet i 2021. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer

Tirsdag ble det kjent at Marit Bjørgen (40) skal gjøre et sensasjonelt konkurransecomeback i langrennssporet. Hun sikter seg inn mot Vasaloppet til vinteren.

Nyheten skaper overskrifter også i Sverige. Men regjerende Vasaloppet-vinner i kvinneklassen, Lina Korsgren (32), advarer 40-åringen:

- Hun kommer til å få en tøff kamp, sier hun til SVT.

NUMMER ÉN: Lina Korsgren var først over mål i kvinneklassen etter å ha gått 90 kilometer i mars. Foto: NTB scanpix
NUMMER ÉN: Lina Korsgren var først over mål i kvinneklassen etter å ha gått 90 kilometer i mars. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Du vant løpet i år. Hva betyr dette?

- Det kommer til å bli enda mer oppmerksomhet og det vil bli spekulert mye i hvordan hun (Bjørgen) vil klare seg i dag. Vi andre jentene som står på startstreken kommer til å være like forberedt som vanlig. Vi vil vinne like mye som henne, så hun kommer til å få en tøff kamp, sier Korsgren.

Hun tror det er mulig å slå Bjørgen, selv om 40-åringen var verdens beste skiløper i kvinneklassen.

- Jeg har vært ute av gamet i to år nå og har savnet å ha et konkret mål å jobbe mot, sier Bjørgen til NRK.

NYTT FAMILIEMEDLEM: Marit Bjørgen er stolt mamma til sønnene Marius (4) og Ola (1). Her forteller om hvordan det var da Marius ble storebror - og om han kommer til å bli det igjen. Reporter: Hege Lovstad Toverud. Video: Embla Hjort-Larsen. Stillbilde: Scanpix. Klipp: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

Merittlista omfatter åtte OL-gull, 18 VM-gull, 25 NM-gull og 114 verdenscupseirer.

- Jeg har sett mye langløp på TV og skal ikke legge skjul på at jeg savner å konkurrere. Nå har jeg lyst til å se hva jeg kan få til gjennom å øke treningsdosene litt gjennom høsten og vinteren, sier hun i en pressemelding fra langløpslaget til Anders og Fredrik Aukland.

Laget heter Team Ragde Eiendom.

Vasaloppet-sjef Eva-Lena Frick trodde knapt det hun så og hørte og måtte forsikre seg om at det ikke var 1. april da nyheten om Bjørgens comeback var et faktum.

- Det var så man måtte klype seg i armen. Jeg tenkte: «Hva er det som skjer?» Jeg ble kjempeglad, sier Frick til NTB.

HISTORISK: OL i PyeongChang i 2018. Marit Bjørgen har fått det norske flagget på vei inn til mål på 30 kilometer klassisk. Dermed ble hun historisk med sitt åttende OL-gull. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HISTORISK: OL i PyeongChang i 2018. Marit Bjørgen har fått det norske flagget på vei inn til mål på 30 kilometer klassisk. Dermed ble hun historisk med sitt åttende OL-gull. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Hun fortsetter:

- Det betyr mye for oss. Hun kommer til å være en motivasjon for mange andre, og interessen rundt Vasaloppet-uka kommer forhåpentligvis til å bli større. Hun er varmt velkommen.

Bjørgen har sønnene Marius og Ola. Det at de er i barnehagealder gir en henne bedre sjanse til å trene.

Expressen melder samtidig at neste sesong innføres «The Grand Classics». Det er Visma Ski Classics som lager sin egen variant av tennisens «Grand Slam». De fire rennene Vasaloppet, Marcialonga, Jizerska og Birkebeinerrennet inngår.

Vinnersjekken kommer til å la høre fra seg:

- Den nøyaktige summen er fortsatt hemmelig, den offentliggjør vi til høsten. Men den blir rekordstor, det handler om million beløp, sier David Nilsson i Visma Ski Classics.

Lokker dette Bjørgen også?

VINNER: Hør SVTs kommentatorer når Frida Karlsson slår Therese Johaug i Holmenkollen. Bilder og lyd med tillatelse fra SVT og NRK. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!