JUBEL MED BISMAK: Norge banket Sverige og Natalia Hagman. De norske jentene var likevel litt skuffet etter kampen - ettersom de gjerne skulle spilt semifinale seinere i kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
JUBEL MED BISMAK: Norge banket Sverige og Natalia Hagman. De norske jentene var likevel litt skuffet etter kampen - ettersom de gjerne skulle spilt semifinale seinere i kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Norge nummer 5 i EM:

Svensk angrep på Norge: - Fortjent at laget ryker

Veronica Kristiansen mener Norge er for gode til å spille om 5. plass. Det mener ikke Sveriges stjerne.

  • Sverige - Norge 29-38

PARIS (Dagbladet): Norge feide Sverige av banen i kampen om 5.-plassen i håndball-EM, men de norske spillerne sto igjen med blandede følelser i pressesonen.

- Bittert, sier Stine Bredal Oftedal til Dagbladet.

- Det føles tungt å reise hjem, sier Veronica Kristiansen til Dagbladet.

- Det gjør vondt, sier keeper Silje Solberg til Dagbladet med en semifinaleplass i drømmene.

Kristiansen: - Fortjener bedre

Norge har faktisk vunnet fire kamper på rad i overbevisende stil. Ungarn, Nederland, Spania og Sverige (i dag) er blitt overkjørt. Dessverre til liten nytte. Åpningstapet mot Tyskland ødela i praksis hele EM.

- Det er merkelig å stå her i hallen uten å spille semifinale. Vi er for gode til å spille om femteplassen … Derfor føles det tungt at EM-starten ødelegger alt. Jeg føler vi er et av de fire beste lagene i EM - og burde stått i semifinalen. Nå blir det godt med ti dagers juleferie, sier Veronica Kristiansen til Dagbladet.

Målvakt Silje Solberg forteller:

- Akkurat nå er det tøft å ikke spille semifinale. De siste kampene våre viser at vi er mer enn gode nok for å spille semi, sier Solberg til Dagbladet.

Den svenske stjernespilleren Nathalie Hagman er ikke enig. Svenskene møtte både semifinaleklare Russland og Frankrike i hovedrunden. Hun mener de norske jentene ikke fortjener bedre.

- Dere er så morsomme i norsk presse … Norge har spilt finaler i hvert mesterskap. Det er tøff konkurranse. I denne turneringen har Russland og Frankrike vært bedre (enn Norge). Det er fortjent at de spiller semifinale, nettopp fordi de har kvalifisert seg. Da er det også fortjent at Norge ryker, sier Hagman til Dagbladet.

Svenskene var aldri i nærheten av nivået til Norge i dag. Det innrømmet også Hagman. To av de største profilene, Isabelle Gulldén og Sabina Jacobsen, var ikke på banen på grunn av skader.

- Norge løper mye og straffer oss. Vi er ikke på det nivået som trengs. Derfor slår Norge oss, sier Hagman.

Den svenske spilleren har vært brutal med motstanderne tidligere i EM. Mot Russland i forrige kamp scoret hun utrolige 17 mål i 39-30-seieren.

Mot Norge i dag ble det fem scoringer.

- Ikke sjanseløse

Sverige-trener Henrik Signell mener det er vanskelig å vurdere semifinalelagenes nivå med det Norge har prestert.

- Det er veldig tøft å vurdere Russland, Frankrike og Norge. Spesielt hvis alle har like mye å spille om. I dag manglet vi flere av våre beste spillere. Norge ville ikke vært sjanseløse i en eventuell semifinale, sier Signell til Dagbladet og smiler lurt.

- Vi var helt tomme for krefter i dag, og uten flere av våre beste spillere, sier Signell.

Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson var en fattet mann etter seieren mot Sverige. I pressesonen etter kampen strakte han ut hånda og ønsket Romanias trener Ambros Martín lykke til i semifinalen.

- Jeg er stolt av gruppa - spillerne og folkene rundt laget - som har krummet nakken og stått på i motgang. Vi er stolte av å representere landet, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Norge åpnet EM med to tap og én seier i gruppespillet. Tapene ødela også sjansene til semifinale. Etter gruppespillet står laget med fire seire.

- Vi har snudd motgang til noe positivt. Det er små marginer og historien viser at Tyskland-kampen kostet oss semifinaleplass. Vi var ikke gode nok som lag til å håndtere det, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Fakta: Sverige–Norge 29-38 (14-22)

Bercy-hallen

Ca. 9000 tilskuere

Norge: Katrine Lunde, Silje Solberg–Henny Ella Reistad 4, Emilie Hegh Arntzen 2, Veronica Kristiansen 6, Heidi Løke 2, Silje Waade, Stine Bredal Oftedal 4, Malin Aune 2, Kari Brattset 2, Linn Jørum Sulland 5, Sanna Solberg 4, Camilla Herrem 3, Marta Tomac 1, Marit Røsberg Jacobsen 2, Vilde Ingstad 1.

Toppscorer Sverige: Anna Lagerquist 7.

Dommere: Cristina Nastase og Simona Raluca Stancu, Romania.

Utvisninger: Sverige ingen, Norge 1 x 2 min.