Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Expressen har Therese Johaug på dopingliste

Svensk avis: Johaug «en av jukserne som er tilbake»

Therese Johaugs manager, Jørn Ernst, sier dette er noe langrennsstjerna er forberedt på og har lært seg å takle gjennom de to tøffe åra.

PÅ LISTA: Therese Johaug er blant dem som er på lista når svenske Expressen i dag skriver om tidligere dopingtatte langrennsløpere. Foto: Skjermdump Expressen
PÅ LISTA: Therese Johaug er blant dem som er på lista når svenske Expressen i dag skriver om tidligere dopingtatte langrennsløpere. Foto: Skjermdump Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RUKA/OSLO (Dagbladet): I helga gjør Therese Johaug (30) comeback i verdenscupen etter dopingdommen, der det kom fram at Johaug har utvist liten skyld og i så måte ikke har vært bevisst dopet.

Expressen har et stort oppslag fredag, der Johaug dras fram som «en av jukserne som er tilbake i sporten». Der har de listet opp alle langrennsløpere som har vært utestengt for doping på 2000-tallet.

Johaug får da selskap av løpere som har begått alvorligere regelbrudd, slik som Mika Myllylä, Johann Mühlegg og Johannes Dürr.

Expressens sportssjef Pär Andersson forklarer:

- Dette dreier seg ikke om noen personlig agenda mot Johaug, det handler om å gå gjennom hvem som har blitt tatt, og hvem som er tilbake og ikke. Vi har ikke tatt hensyn til om løperen har utvist liten skyld eller om det var bevisst doping, sier Andersson til Dagbladet.

Forberedt på negativitet

Han fortsetter:

- Det kan være at det er flere på lista som er i samme bås som Johaug. Men dette har vi altså gjort på generelt grunnlag, sier Andersson.

Oppslaget er for øvrig supplert med en kommentar signert den rutinerte langrennsreporteren Tomas Pettersson. Han skriver at han håper Johaug i verdenscupåpningen blir mottatt med åpne armer.

«Hun har tatt sin straff. Og betalt med to års utestengelse fra den verden hun har tilhørt i hele sitt voksne liv. Hun kommer alltid til å ha stempelet på seg. Holder ikke det? Jo, det gjør det,» mener kommentatoren.

Johaugs manager Jørn Ernst hadde ikke sett oppslaget da Dagbladet tok kontakt fredag morgen.

- Vi er forberedt på at det kan komme sånne ting, i alle fall nå i starten. Det kan komme fra Finland også. Therese er også godt forberedt på det, det har vært en del sånne oppslag gjennom åra. Jeg tror ikke det påvirker Therese. Men det er ikke noen hyggelig lesning, sier Ernst til Dagbladet

TILBAKE: Det ble et emosjonelt comeback for Therese Johaug på Beitostølen forrige helg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TILBAKE: Det ble et emosjonelt comeback for Therese Johaug på Beitostølen forrige helg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Hetsen

Denne helga starter altså verdenscupen i finske Ruka. Therese Johaug har forklart at hun er veldig mentalt forberedt på om det skulle komme hets.

- Hun er mentalt forberedt på at det kan komme og har forståelse for at det kan komme sånne ting. Det har vært en del. Men det er jo ikke noe hyggelig. Men sånn er det blitt, sier manager Ernst.

For to år siden ble de norske skiløperne møtt av plakater med teksten «DDR Norway Ski team = Doping team» i italienske Val di Fiemme. De norske utøverne uttalte da at de syntes det var over streken.

Dette kom i kjølvannet av debatten rundt bruk av astmamedisin.

Finnene har som kjent ikke alltid vært overbærende med norske langrennsløpere. For et par år siden ble de norske løperne også møtt av plakater med et sleivspark i retning tematikken.

- Jeg gleder meg veldig til å gå i Kuusamo, men jeg vet jo også at det kan være at folk er skeptiske og det er plakater uti løypa og sånne ting. Jeg er forberedt på det, sa Therese Johaug til Dagbladet forrige måned.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!