Fotball-EM for kvinner 2017:

Svensk bandasje latterliggjøres som spøk, men sannheten er en helt annen: - Aldri sett før

TV-bildet ble snakkis i EM.

BREDA (Dagbladet): Svenske Olivia Schough (26) er blitt en snakkis etter en spesiell situasjon i kamp mot Tyskland. Schough fikk en smell i låret og ble byttet ut etter drøyt 50 minutter - men det er TV-bildene etterpå som er blitt et samtaleemne.

SVENSK PROFIL: Olivia Schough. Foto: NTB Scanpix
SVENSK PROFIL: Olivia Schough. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bildene viste nemlig en bandasjert Schough som forsøkte å komme seg til Sverige-benken, og det er måten 26-åringen var bandasjert på som er blitt omdiskutert i medier over hele Europa. Schough hadde nemlig bandasje over både legg og lår og hele beinet var i en låst stilling.

Klippet er blitt latterliggjort flere steder - ifølge svenske Expressen - og enkelt har spurt om det hele er en komisk feil fra landslagets medisinske apparat. «Er dette tull?» «Hva i helvete?» «Må hun amputere?» var blant de mange kommentarene.

Norges landslagssjef, Martin Sjögren, fra Sverige forsvarer sine landsmenn:

- Jeg la merke til det underveis i kampen. Det er tydeligvis en baktanke med det. Det handler nok om at kneet ikke skal hovne opp. Det er ikke tilfeldig, sier landslagssjef Martin Sjögren til Dagbladet.

- Artig

Også flere av de norske spillerne har fått med seg klippet fra Sverige-kampen.

- Jeg så det på tv - og spurte Ingrid Moe Wold (lagvenninne), hun er fysioterapeut. Det var en artig måte å gjøre det på. Jeg håper det funker, sier Maren Mjelde.

- Jeg så det på tv og kjenner hun der ganske godt. Det er ikke overraskende at det er Olivia som havner i en slik situasjon. Jeg har aldri sett det før. Olivia Schough kommer seg over det der, selv om det så litt rart ut. Jeg har faktisk snakket med henne etter at det skjedde, sier Andrine Hegerberg.

- Det er kanskje Sveriges måte å gjøre ting på. Jeg håper det hjelper, sier Maria Thorisdottir.

- Fungerer

Til de som ikke har noen tro på behandlingen, kan Sveriges landslagslege Mats Börjesson forteller:

- Det ser kanskje spennende ut for et utrent øye, sier Börjesson til Expressen.

- Det er en metode som fungerer. For å bevare følelsen så bøyer vi kneleddet maksimalt. Ellers er det stor risiko for at beinet hovner opp, sier legen.

- Forstår du at bildene vekker oppmerksomhet?

- Vi har faktisk gjort dette de siste mesterskapene, sier Sverige-legen.

PS: Norge møter Belgia til EM-kamp i morgen kl. 18. Kampen spilles i Breda. Norges trolige lag (4-4-2): Ingrid Hjelmseth – Ingrid Moe Wold, Nora Holstad Berge, Maria Thorisdottir, Elise Thorsnes – Ingrid Schjelderup, Maren Mjelde, Andrine Hegerberg, Kristine Minde – Caroline Graham Hansen, Ada Hegerberg.