Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk bokser nekter å gå VM-kamp om ikke «rundejentene» erstattes med gutter

- En selvfølge.

VIL IKKE HA «RUNDEJENTER»: Svenske Mikaela Laurén nekter å stille til kamp dersom ringjentene byttes ut med menn. Her er Solveig Wilhelms, Cecilia Brækhus fysiske trener, ringjente under Nordic Fight Night i Frederikshavn. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VIL IKKE HA «RUNDEJENTER»: Svenske Mikaela Laurén nekter å stille til kamp dersom ringjentene byttes ut med menn. Her er Solveig Wilhelms, Cecilia Brækhus fysiske trener, ringjente under Nordic Fight Night i Frederikshavn. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske bokseren, Mikaela Laurén, skal etter planen gå VM-kamp mot kroatiske Ivana Habazin i Stockholm, lørdag. Men om ikke Laurén får det som hun vil, nekter hun å gå i ringen.

Den svenske bokseren har nemlig stilt et ultimatum foran kampen; at «rundejentene» erstattes med gutter, om hun i det hele tatt skal møte opp. Det skriver svenske Aftonbladet.

- Enten får arrangøren, Nisse Sauerland, fikse det, eller så løser jeg det selv. Det er ikke noe problem å finne en kjekk kar som kan gå i ringen med skiltene, sier Laurén til avisa.

- Diskriminering En rundejente er en jente som viser hvilken runde boksekampen er i. Både når damer og herrer bokser, er det kvinner som gir oss seere oversikten over hvilken runde vi befinner oss i.

Det vil Laurén altså nå endre på.

- Om alle gutter har rundejenter når de går kamper, så skal jeg som jente ha rundegutter. For meg er det en selvfølge, ellers er det diskriminering. Jeg har hatt rundegutter i mine siste fem kamper, og skal ha det nå. Jeg nekter å ha en rundejente som går rundt der som et sexobjekt på en kamp hvor to jenter skal møtes. Nei, nå er det vi jenter som skal by på litt show, og da er det vel på sin plass med litt mannlig «øyegodis», forklarer bokseren.

Fikk juling av Brækhus Ifølge Aftonbladet skal Sauerland respektere bokserens ønske, og sier de vil forsøke å finne en rundegutt til VM-kampen på lørdag. Det er Laurén fornøyd med, som føler seg i god form foran kampen.

FIKK JULING: Mikaela Laurén fikk juling av Cecilia Brækhus i 2010. Foto: AP Photo/Gero Breloer
FIKK JULING: Mikaela Laurén fikk juling av Cecilia Brækhus i 2010. Foto: AP Photo/Gero Breloer Vis mer

- Jeg har aldri følt meg bedre. Jeg lover å by på show, sier hun.

I 2010 møttes Cecilia Brækhus og Laurén til VM-kamp i Tyskland. Det endte opp med at dommeren avbrøt kampen i den sjuende runden, da han mente svensken hadde fått nok juling av suverene Brækhus.

- Jeg synes at jeg stilte meg opp og var klar til å fortsette. I kampen etterpå hørte jeg at det var fire nedslagninger, så hvorfor bare én i kampen min? Det forstår jeg ikke. I tillegg synes jeg han telte uvanlig fort, sa Laurén etter nederlaget.

VIL HA RINGGUTT: Mikaela Laurén vil ha ringgutt - ikke ringjente når hun i helga går kamp i Stockholm. Foto: Vilhelm Stokstad / TT
VIL HA RINGGUTT: Mikaela Laurén vil ha ringgutt - ikke ringjente når hun i helga går kamp i Stockholm. Foto: Vilhelm Stokstad / TT Vis mer
Hele Norges coronakart