Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk Brækhus-stikk etter beskjeden: - Hun slipper ikke unna

Cecilia Brækhus måtte kaste inn håndkleet, og VM-kampen mot Klara Svensson er utsatt til 24.februar. Nå kommer motstanderen med et stikk i retning Brækhus.

KJEMPER OM BELTENE:  Cecilia Brækhus møter den svenske bokseren Klara Svensson (t.h.) til tittelkamp i Oslo Spektrum.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KJEMPER OM BELTENE:  Cecilia Brækhus møter den svenske bokseren Klara Svensson (t.h.) til tittelkamp i Oslo Spektrum.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): I går greide influensaen det konkurrentene forgjeves har forsøkt i 29 kamper: Å slå knockout på boksedronninga.

Cecilia Brækhus fikk ikke medisinsk godkjenning til kampen mot Klara Svensson, og Nordic Rumble-stevnet i Oslo Spektrum er utsatt til 24. februar.

- Jeg var i mitt livs form før jeg ble slått ut av influensa. Dette er det verste som kan skje en bokser så tett opp til kamp, men helse og sikkerhet kommer selvfølgelig først, sa Brækhus i en pressemelding.

Svarer med stikk

Klara Svensson ville ikke uttale seg om saken i går, men overfor svenske Aftonbladet kommer hun i dag med et stikk i retning Brækhus.

- Vi må bare anta at det stemmer når Cecilia sier hun er syk, startet hun forsiktig - før øksa blir dratt fram:

- Hvis dette er et forsøk på å få meg ut av balanse, så er det nytteløst. Jeg kommer til å være klar når det gjelder. Hun slipper ikke unna.

- Null frykt

Brækhus setter alle titlene sine på spill i kampen. Det vil si i forbundene WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization) og IBF (International Boxing Federation).

Men kampen mot den svenske jenta var på lang nært noen drømmekamp for Brækhus. .

JUBELSCENER: Her får Cecilia Brækhus gladmeldingen om at proffboksing blir lovlig i Norge. Se de elleville jubelscenene på Stortinget. Video: Privat Vis mer

«The First Lady» stemplet Svensson som en irriterende mygg hun bare måtte vifte vekk før hun håpet på kamp mot Cyborg (Cristiane Justiono):

- Står Klara i veien, så får jeg ta henne først. Jeg frykter henne ikke i det hele tatt, sa Brækhus til Dagbladet.

Bedre enn på lenge

Den tidligere bokseren og Viasat-ekspert Roar Petajamaa flirer når han høres Klara Svenssons utsagn.

Han tolker det som at Brækhus-motstanderen har fått en real vitamininnsprøytning før oppgjøret:

- Dette gir henne en selvtillitsboost mentalt sett. Ofte, hvis du går inn i en boksers hode, blir forsinkelser på grunn av sykdom eller liknende sett på som en svakhet av motstanderen. Svensson vet nå at for hver treningsøkt hun legger ned, ligger Brækhus i senga. Svensson har struttet av selvtillit, sparret med menn, har ridd på en bølge og har aldri vært i bedre fysisk form. Dette er hennes mulighet, sier Petajamaa til Dagbladet.

- Hvordan påvirker sykdommen Brækhus?

- Cecilia er helt avslappet. Hun skal bare leges seg og få dette ut av kroppen. Men, hun har aldri kastet inn håndkleet før en tittelkamp, så dette er nytt for henne. Samtidig har hun god selvtillit og har god nok form i bunn til at hun ikke blir satt tilbake hvis sykdommen ikke blir langvarig.

- Brækhus avfeier Svensson som noen hun ikke frykter i det hele tatt, hvordan tror du det påvirker Svensson?

- Basert på egen erfaring så ville det gitt meg alt jeg trengte. Jeg hadde ofte motstandere som «trashtalket». Det ga meg en boost. Men det var på kampdagen.

- Hva blir viktig for Svensson i oppgjøret?

- For henne er det vinn eller forsvinn. Men vi får se en underdog som er proppet av selvtillit. Hun må likevel komme inn med en tydelig taktikk for å ha en mulighet. Det blir kult med to damer som virkelig vil ta hverandre. Det er mye som står på spill.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling