KRITISK TIL BRANN: Jakob Orlov er på utlån til Hammarby. I et intervju med svenske Expressen kritiserer spissen Branns supportere. Foto: Scanpix
KRITISK TIL BRANN: Jakob Orlov er på utlån til Hammarby. I et intervju med svenske Expressen kritiserer spissen Branns supportere. Foto: ScanpixVis mer

Svensk Brann-spiller refser Bergen-publikummet

- Supporterne sier de er patriotiske, men jeg vet ikke om de er det.

(Dagbladet): 11. august forlot Brann-spiller Jakob Orlov (29) klubben til fordel for et låneopphold i svenske Hammarby. I et intervju med Expressen forteller spissen om en vanskelig tid i Bergen, etter at han ble kjøpt for rundt fire millioner kroner fra Gefle i januar 2014.

Etter å ha vært med på nedrykket fra Tippeligaen i fjor, ble Orlov sittende på benken på Norges nest øverste nivå da Lars Arne Nilsen tok over som hovedtrener etter sparkede Rikard Norling i vår.

- Det begynte veldig bra. Jeg spilte nesten alle kampene i fjor. Jeg gjorde 13 målpoeng på 26 kamper fra start, noe som føltes bra. Så rykket vi ned, noe som kjente veldig tungt. Vi var helt enkelt ikke gode nok, og det var tøft for laget, sier Orlov.

Ut mot Nilsen Enda tøffere ble det for Orlov denne sesongen, da han i tillegg mistet plassen på laget. Begrunnelsen han fikk fra trener Nilsen forstår spissen ingenting av. 

- Jeg har ingen anelse. Jeg kjøper ikke trenerens forklaring for hvorfor jeg ikke fikk spille. Mer behøver jeg ikke si.

- Hva var forklaringen?

- At vi skulle spille på en annen måte og at han hadde spillere som han syntes passet bedre. Vi gikk fra 4-4-2 til 4-3-3, men det er ikke akkurat som om jeg ikke har spilt alene på topp før. Det var opp til han, men for meg kjennes det ut som det ligger noe mer bak. Hva det var, vet jeg ikke, sier Orlov til Expressen.

Overfor BA ga Nilsen på sin side denne begrunnelsen 7. august:

- Det er ingen tvil om at Orlovs situasjon ikke er ideell. Problemet hans er at vi ikke er gode nok til å spille ham god. Han er en veldig bra  «boksspiller», men vi har ikke hatt en venstrekant til å slå innlegg til ham. Vi spiller 4-3-3, og han er best når han får en makker med seg på topp, med typiske vinger rundt seg som slår mange innlegg, mener Nilsen.

Kritiserer Brann-fansen I Sverige er man klar over at Brann er en stor klubb. Det bekrefter også Orlov. Han er imidlertid ikke særlig imponert over supporterne fra Bergen.

- Det er «inngrodde» bergensere, kan man si. Hele byen står bak laget, med 260 000. Men når det går dårlig, er det på samme måte - bare motsatt.

- De (supporterne) sier at de er patriotiske, men jeg vet ikke om de er det. De ser bare om det går dårlig eller ikke, så skriker de ut ifra det, sier Orlov.

29-åringen har fremdeles to år igjen av kontrakten med Brann, men Hammarby har sikret seg opsjon på kjøp i låneavtalen de inngikk med Bergens store stolthet tidligere i måneden.