Svensk corona-mareritt: - Fryktelig

At Joanna Hagström (23) skulle vise så god form som hun gjorde under Toppidrettsveka, var på ingen måte sikkert. - Jeg har innsett at det har påvirket meg mer mentalt enn det påvirket meg fysisk, sier hun om coronasykdommen.

CORONAMARERITT: Svenskenes nye skistjerne, Johanna Hagström, opplevde coronamarerittet i mai, men forteller at det nå går bra med henne. Video: Særsland / Løkås. Vis mer
Publisert

AURE (Dagbladet): Johanna Hagström. Ukjent for mange, men merk dere navnet.

Den 23 år gamle svenske jenta viste gryende form under Toppidrettsveka nå nylig. Med en andreplass på både sprinten og den avsluttende skiathlonen, ble svensken til slutt nummer tre sammenlagt i Toppidrettsveka.

Dette var hennes første deltakelse i Toppidrettsveka, og svensken var mektig imponert over det Norge hadde å by på.

- Jeg har aldri vært på Toppidrettsveka, men da vi kjørte hit satt jeg bare å måpte og tenkte «herregud så fint det er», sier Hagström til Dagbladet.

I FORM: Johannes Høsflot Klæbo viser form før OL-sesongen og tok seieren i Toppidrettsveka. Video: Løkås/Særsland/NRK Vis mer

Hagström tok fjerdeplassen under sprinten i VM i Oberstdorf, men har ennå til gode å ta en seier i verdenscupen. Som en av de mest lovende sprinterne i verden skal man ikke se bort ifra at hun kan utfordre sin lagvenninne Jonna Sundling, som tok gullet på sprinten i Oberstdorf.

Nå ser Hagström framover og håper på en plass i den svenske OL-troppen når OL starter i Beijing i februar.

Oppladninga har riktignok ikke vært optimal. I begynnelsen av juni ble Hagström smittet av coronaviruset.

- Det var som en mild forkjølelse og jeg mistet smaken og lukten. I ettertid følte jeg bare at pulsen var ganske høy i begynnelsen da jeg trente. Jeg tok det veldig rolig og forsiktig. Jeg hvilte helt i ei uke som symptomfri før jeg begynte å trene, sa hun til det svenske skinettstedet Längd.se

Til Dagbladet utdyper hun:

- Det var dritt da jeg hadde det, men det var ikke så ille. Jeg har heldigvis ikke kjent på det i ettertid. Jeg hadde symptomer i halvannen uke etterpå, så måtte jeg ta ei uke etter det, sier 23-åringen.

SKREKK: Den svenske skiløperen Maja Dahlqvist er ikke redd for å trykke til i langrennssporet, det er andre ting hun frykter mye mer. Video: majadahlqvist / Instagram / Løkås/Særsland/ Dagbladet Vis mer

Til tross for at hun har hatt en god oppladning etter sykdommen, innrømmer Hagström at hun har vært bekymret.

- Jeg har innsett at det har påvirket meg mer mentalt enn det påvirket meg fysisk. Jeg har vært mer stresset over ting.

- Hvordan var det å få beskjeden om at du var smittet?

- Det var fryktelig. Det var ikke noe kult, sier hun.

- Jeg tror selv jeg er veldig god på å snu negative ting til noe positivt, avslutter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer