Svensk dametrøbbel for Paraguay

Risikerer straff fra FIFA etter sjekkestunt. - De forsøker å forstyrre oss, hevder de.

Dagbladet.no): Paraguays Roberto Acuna (34) risikerer straff etter at han forsøkte å sjekke opp en svensk fotograf natt til søndag, skriver Expressen.

Fotograf Emelie Asplund fra den svenske avisen Dagens Nyheter ble sendt til Århus for å dekke privatkampen mellom Danmark og VM-motstander Paraguay sist lørdag.

Etter å ha intervjuet blant andre Paraguays Roberto Acuna etter kampslutt, var Asplund og journalist Maria Nordström tilbake på hotellet sitt rundt midnatt.

Ringte på natta

En time senere skal telefonen ha ringt på rommet til Asplund. Mannen som ringte var FIFA-vert og tolk Manuel Hoffmann.

- Jeg flyr opp av sengen og er veldig yr. Først trodde jeg det var vekkerklokka, men jeg kjente ikke igjen signalet. Etter at jeg har løftet av røret presenterer Manuel Hoffmann seg og sier at en mr. «et eller annet» ville treffe meg for å bli bedre kjent med meg. Jeg forsto at det dreide seg om en spiller, men oppfattet ikke navnet.

- Jeg spør Hoffmann hva klokka er. «Jeg beklager, jeg vet det er sent, men han ville jeg skulle ringe meg», forklarte Asplund i sin egen avis i går.

I etterkant har Hoffmann forklart at spilleren han ringte på vegne av var Roberto Acuna.

Svensk dametrøbbel for Paraguay

- Vil forstyrre oss

34-åringen risikerer nå å bli utestengt for det feilslåtte sjekkeforsøket. FIFA krever nemlig en forklaring. Det får Paraguay til å rase - mot svenskene.

- Det er noe de jentene har funnet på. Vi legger ikke vekt på disse opplysningene. Vi synes bare det er merkelig at de svenske journalistene kommer til vårt hotell og bor der. Vi oppfatter det som at de vil forstyrre oss, sier Paraguays pressesjef Nicolas Ledesma til Expressen.

Han understreker at Acuna og Hoffmann ikke trenger bekymre seg for interne sanksjoner.

I TRØBBEL: Etter Paraguays privatkamp mot Thomas Gravesen og Danmark lørdag fattet Roberto Acuna interesse for en svensk fotograf. Nå risikerer han utestengelse fra FIFA. Foto: EPA
I TRØBBEL: Etter Paraguays privatkamp mot Thomas Gravesen og Danmark lørdag fattet Roberto Acuna interesse for en svensk fotograf. Nå risikerer han utestengelse fra FIFA. Foto: EPA Vis mer