Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de Ski

Svensk distanseslakt slo tilbake på dem selv. Østberg fikk revansje da Kalla kollapset igjen

Ingvild Flugstad Østberg vant foran Heidi Weng.

BEST: Ingvild Flugstad Østberg banket alle på dagens fem kilometer fellesstartrenn i klassisk. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BEST: Ingvild Flugstad Østberg banket alle på dagens fem kilometer fellesstartrenn i klassisk. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VAL MÜSTAIR/OSLO (Dagbladet): Fem kilometer fellesstart er en øvelse vi aldri ser i verdenscupen i langrenn. Svenske Maria Rydqvist er en av langrennsløperne som har slaktet avgjørelsen om å gå et så kort fellesstartrenn i Tour de Ski.

Blant annet mener hun at det er for kort til å skille klinten fra hveten i et fellesstartrenn. Det viste seg å være feil da Ingvild Flugstad Østberg satte i gang et voldsomt tempo fra start i Val Müstair på denne distansen i dag.

Heidi Weng hang seg på i ryggen på karakteristisk vis, mens det finske sammenlagthåpet Krista Pärmäkoski var den siste som klarte å holde følge.

Da Flugstad Østberg økte fra fjerde til femte gir, måtte imidlertid først Pärmäkoski og dernest Weng slippe Gjøvik-ekspressen. Østberg slo dermed tilbake fra den noe skuffende sprinten i går og vant sju sekunder for Weng. Den finske jenta var 11,4 sekunder bak Østberg i mål.

- Dette var moro å se på. Ingvild viser at det bor utrolig mye i henne, sier TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset.

Ny Kalla-sprekk

Dagens vinner gikk i seg selv for å slå tilbake fra gårsdagens noe skuffende sprint.

- Jeg var sur på meg selv etter sprinten i går. Jeg måtte bevise for meg selv at formen min er god. I dag ville jeg bare gå hardt til å begynne med. Planen var å ligge bak de første kilometerne, men jeg hadde så mye krefter, sier Østberg i seiersintervjuet vist på TV 2.

Stina Nilsson ble nr. 5, men for Charlotte Kalla ble det en ny tung dag. Den svenske langrennsstjerna endte på 41. plass, hele 1.12 minutter bak Østberg. Dermed er Kalla allerede ute av favorittsjiktet i kampen om sammenlagtseieren.

29-åringen åpnet sesongen med totalkollaps i Kuusamo. Det oppsikstvekkende som skjedde i de finske skoger, skyldtes hjerteflimmer. Kalla ble lettet da hun fant ut av problemene og stilte optimistisk til start i Tour de Ski. Nå er usikkerheten tilbake.

- Det her var ikke gøy. Jeg forsøkte å fokusere på meg selv og komme inn i en god rytme, men det gikk ikke raskt nok, medgir Kalla overfor Expressen.

Kathrine Harsem ble nr. 7, Silje Øyre Slind nr. 18., Lotta Udnes Weng nr. 22, Ragnhild Haga nr. 23, mens Maiken Caspersen Falla endte på 25. plass.

Og Maria Rydquist? Hun ble til slutt slått med nesten to minutter på 54. plass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!