I SMERTER: Fredrik Klyver hadde vondt etter at en gjenstand fra tribunen traff han i hodet. Foto: Bildbyrån
I SMERTER: Fredrik Klyver hadde vondt etter at en gjenstand fra tribunen traff han i hodet. Foto: BildbyrånVis mer

Svensk dommer angrepet. Sendt til sykehus

Oppgjøret mellom Sturm Graz og Larnaka ble stoppet etter at en gjenstand fra tribunen traff den svenske dommeren Fredrik Klyver.

Den svenske linjedommeren Fredrik Klyver hadde en brutal dag på jobb i kveld.

Med tretten minutter igjen av Europa League-oppgjøret mellom det østerrikske laget Sturm Graz og Larnaka fra Kypros begynte dommeren å blø voldsomt i hodet.

Det viste seg raskt at en tilskuer hadde kastet noe på dommeren. På det tidspunktet ledet det kypriotiske bortelaget 2-0.

Kutt

- Det var et fire-fem centimeter stort kutt i hodet. Han måtte dra til sykehuset for å sy, sier den svenske fotballdommersjefen Stefan Johannesson til Fotballkanalen.

SVT skriver i kveld at det skal ha vært østerrikske fans som kastet gjenstanden på banen.

I en pressemelding beklager Sturm Graz hendelsen:

- Det er ikke akseptabel oppførsel. Det ødelegger både for klubbens rykte og fotballen. Kampen ble stoppet da dommeren gikk i bakken, men ble spilt ferdig. Larnaka vant 2-0.

FRAKTET BORT: Den svenske dommeren greide ikke å fullføre kampen. Foto: Bildbyrån
FRAKTET BORT: Den svenske dommeren greide ikke å fullføre kampen. Foto: Bildbyrån Vis mer

Sterk seier

Også tre norske lag var i aksjon i kveld, og det ble en akseptabel kveld sett med norske øyne.

Det tok tid før Rosenborg kom ordentlig inn i kampen mot det irske laget Cork City i den tredje kvalifiseringsrunden til Europa League.

Trønderne var knapt over midtbanestreken i starten av oppgjøret, men så slo de brutalt tilbake.

Det var Jonathan Levi som spilte hovedrollen i kveldens kamp. Den svenske 22-åringen sendte RBK i ledelsen etter 22 minutter. Han dempet et innlegg på bakre stolpe, vendte bort en spiller før han dunket ballen i mål fra kloss hold.

Like før pausen doblet Levi ledelsen for Rosenborg da han avsluttet et godt RBK-angrep med å banke ballen inn i nærmeste hjørne.

Resultatet holdt seg helt til sluttsignalet gikk i Irland. Dermed har Rosenborg med seg et meget godt utgangspunkt til returoppgjøret i Trondheim torsdag 16. august.

Vinneren av kampen er klar for playoff til Europa League.

Glapp på slutten

Sarpsborg 08 og Molde spilte også kvalifisering i kveld, mot henholdsvis HNK Rijeka og Hibernian.

Kristoffer Zachariassen trodde at han ga Sarpsborg en ny god Europa-kveld da han scoret åpningsmålet etter 73 minutter. Men det kroatiske laget slo tilbake og utliknet før slutt. 1-1 gjør at det kroatiske laget er favoritter til å ta seg til playoff.

Molde tar med seg et godt utgangspunkt til returkampen mot Hibernian. 0-0 i den første kampen gjør at Ole Gunnar Solskjærs menn er favoritter til returoppgjøret i Norge.