Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk ekspert: - Nå er Norge best i hockey. På en måte

Hyller målvaktene til Storhamar og Sparta Warriors.

FÅR SKRYT: Storhamars Oskar Östlund slapp bare inn ett mål på 217 minutter. Her under et oppgjør mot Stavanger Oilers. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FÅR SKRYT: Storhamars Oskar Östlund slapp bare inn ett mål på 217 minutter. Her under et oppgjør mot Stavanger Oilers. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): 217 minutter og 14 sekunder. Det var tiden Storhamar Dragons brukte på å slå Sparta Warriors på CC Amfi i natt.

- Helt sykt. Lille Hamar er i Guiness nå, sa seierherrenes assistenttrener, Pål Johnsen, etter tidenes lengste, tellende hockeykamp.

Skryt fra Sverige

NM-kvartfinalen vakte også oppsikt utenfor Norge. Aftonbladets Tomas Ros er blant de imponerte.

- Nå er Norge best i hockey. På en måte. Dere er ihvertfall best på å spille lange kamper, sier han overfor Dagbladet.

Ros understreker hvor krevende det er å spille såpass lenge. Vanligvis gir lag bare opp, slår svensken fast.

- Det er ekstremt slitsomt for spillerne, og jo trøttere de blir, jo vanskeligere blir det å holde det gående. Til slutt orker man ikke mer, sier hockeyeksperten.

Hyller målvaktene

Ros trekker særlig fram målvaktene til henholdsvis Storhamar og Sparta - Oskar Östlund og Samuel Ward. Nattas skuddstatistikk på 95–94 til Storhamar viser at de to reddet det aller meste.

Stillingen sto lenge 1-1 etter mål av av Henrik Knold (Sparta) og Erik de la Rose (Storhamar).

- Alle heder til dem, sier Tomas Ros om de to svenskene.

Viktig Storhamar-seier

For Wards del, endte imidlertid kvelden med skuffelse. Han klarte ikke å stoppe Storhamars Joakim Jensen da han satte inn 2-1.

Nattas oppgjør innebærer at Storhamar har vunnet tre kamper mot Spartas to i kvartfinalerunden.

- Det var godt. Jeg måtte ta telling etter fem perioder, og har hatt krampe i begge låra. Jeg regner med at jeg ikke er den eneste som er sliten nå, sa matchvinneren om seieren overfor TV 2.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media