Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i Lahti 2017

Svensk ekspert gir Riise svar på tiltale etter Northug- og Iversen-støtte: - Grensa er nådd

Petra Thorén mener Petter Northug har en uheldig påvirkning på Emil Iversen, som har forsøkt å tone ned Stina Nilsson-vitsene fram til dagens snakkis manifesterte seg i VM-byen.

SPØKER: Marit Bjørgen klarte ikke helt å svare på hvordan de norske jentene skal slå Stina Nilsson i sprinten. Dermed fikk Emil Iversen det samme spørsmål fra en TV 2-reporter. - Hvordan skal de ta Stina Nilsson, spurte reporteren. Det var en referanse til de gamle romanseryktene mellom de to.... Vis mer

LAHTI/VIERUMÄKI (Dagbladet): Emil Iversen og Petter Northug lo godt og lenge – i likhet med majoriteten av journalistene – da Iversen ble spurt av TV 2s Ernst A. Lersveen om hvordan skijentene «skal ta» Stina Nilsson.

Latteren var et resultat av de seksuelle hintene som ble gitt, som baserer seg på en endeløs rekke av vitser om Iversen og Nilssons angivelige flørt. De ryktene har flere bidratt til.

- Jeg så at de kysset i gondolen på tur i Val Senales i går. På mandag spiste de pizza sammen bare de to. Hun bodde hos Emil før samlinga i Val Senales, sa Northug til Dagbladet i oktober.

- Emil var veldig deppa i går kveld og sa at han skulle på joggetur. Plutselig var han veldig blid da han kom tilbake etter å ha besøkt en viss frøken, sa Tønseth til Dagbladet i november.

- Jeg er litt bekymret for at den gode tonen mellom meg og Stina skyldes at pappa er damelandslagstrener i Sverige, og at hun er ute etter å skaffe seg ett wildcard til verdenscupen og VM, svarte Iversen.

Nilssons oppgjør

PÅVIRKNING: Petra Thorén digger humoren til Petter Northug, men minner han om at også menneskelige hensyn må tas.  Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅVIRKNING: Petra Thorén digger humoren til Petter Northug, men minner han om at også menneskelige hensyn må tas. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Da Dagbladet snakket med Nilsson før sesongen, sa sprintesset at hun syntes ryktene var morsomme og at hun likte humoren til Northug og Iversen.

Men det finnes en grense. Forrige måned sa hun i fra.

- Det har blitt skrevet og sagt mye om meg og Emil Iversens angivelige flørt, noe som bare har vært en morsom greie, selv om det ikke er sant. Men da Petter Northug gikk ut og sa at vi kysset i en gondol i Val Senales, ble det litt for mye, sa Nilsson til Dagbladet.

Iversen har selv gitt uttrykk for at nok er nok og at han og Northug må ta mer hensyn til Nilsson. Likevel klarte de ikke å dy seg da ballen ble servert på sølvfat i dag. Det fikk Aftonbladets kommentator Petra Thorén til å reagere og sa blant annet til Aftonbladets egen TV-kanal og VG at vitsen har blitt dradd for langt.

Thoréns svar etter Riises innblanding

Da blandet plutselig den norske fotballegenden John Arne Riise seg inn. Liverpool-legenden tvitret følgende om Thoréns reaksjon:

- Ha litt humor da, Petra Thorén! skriver Riise og svarer følgende på spørsmålet om det er fotballhumor han ønsker:

HENSYN: Petra Thorén ber Emil Iversen og Petter Northug tenke over hvordan Stina Nilsson har det når duoen vitser i vei Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HENSYN: Petra Thorén ber Emil Iversen og Petter Northug tenke over hvordan Stina Nilsson har det når duoen vitser i vei Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Nei, vanlig humor. Du har kanskje ikke hørt om det? spør Riise.

Thorén forteller til Dagbladet at hun synes det blir helt feil av Riise å kalle henne humorløs. Hun presiserer at hun er veldig glad i humoren til Northug og Iversen, men at man i blant må justere kursen og ikke tråkke over en grense som rammer en tredjeperson, altså Stina Nilsson i dette tilfellet.

- Riise deler ikke min oppfatning, selv om vi hadde en humoristisk samtale på Twitter. Jeg er ikke humorløs, men mener at Emil gikk over en grense. Jeg vet ikke hvordan Riise er og hvordan han tenker, men det blir feil å kalle meg humorløs, sier Thorén til Dagbladet

- Når Emil får spørsmålet foran så mange journalister som ler, må han tenke på at det finnes en tredjeperson og tenke hvordan Stine oppfatter det. Vi må også huske at det finnes mange andre unge jenter som følger med.

Mener Northug påvirker Iversens negativt

Aftonbladets rutinerte skikommentator har selv kontaktet Northug og Iversen for å be dem tenke over hva Nilsson føler om situasjonen.

- Jeg bedt de vurdere om de burde ta mer hensyn. Emil har tatt det til seg og bedt om å roe ned fokuset på Stina, men Petter bryr ikke seg og skøyer på, sier hun.

- Emil føler seg nok litt presset på en slik pressekonferanse og blir nok også påvirket av Petter. Når Petter ler, blir Emil glad. Emil ser opp til Petter. Men vi må ikke glemme Stina og andre unge jenters hensyn, sier Thorén.

- Jeg har selv vært med på å bidra og spurt om relasjonen mellom Emil og Stina, men det finnes en grense. Den grensa er nådd nå. Det var greit da det var litt romanserykter og Stina syntes det var greit. Men når det går fra romanserykter til seksuelle saker, er ikke det greit.

Spent på hva Iversens pappa sier

Hun er spent på reaksjonen til Sveriges landslagstrener Ole Morten Iversen, som også er pappaen til Emil Iversen.

- Det blir interessant å se hva Ole Morten sier om dette. Jeg tror Emil kjenner selv at dette ikke var kjempebra. Samtidig ser jeg at det kan være en litt vanskelig situasjon når han er en ung løper som får latter fra journalistene og Petter rett ved siden av seg, sier Thorén.

- Er svenskene mer hårsåre enn nordmenn?

- Vi er kanskje mer lavmælte og kjedeligere i Sverige, og jeg er glad for at Petter og Emil har gjort sporten mer underholdende. Jeg synes mye har vært gøy og liker humoren veldig godt, men det finnes en grense.

- Det er greit å spøke om hverandres kropper, men ikke om en ung kvinne, en tredjeperson, som ikke får forsvare seg. Uten de to hadde skisporten vært kjedeligere, men det gjelder å vite hvor grensa går, gjentar Thorén.

MÅTTE BRYTE: Venezuelanske Adrian Solano gikk nesten glipp av ski-VM etter at han ble stoppet i tollen og fengslet i fem dager i Paris på grunn av narkotikamistanke. Selv om han måtte bryte, er han likevel strålende fornøyd. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media