Svensk ekspert mener det en gåte at Norge er i en EM-finale

- På en eller annen slags måte har det holdt.

 JUBEL:  De norske jentene kunne slippe jubelenen løs etter at de slo Danmark i den avgjørende straffesparkkonkurransen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
JUBEL: De norske jentene kunne slippe jubelenen løs etter at de slo Danmark i den avgjørende straffesparkkonkurransen. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

(Dagbladet):  Etter 120 dramatiske minutter og straffesparkkonkurranse kunne Norge slippe EM-jubelen løs. De slo naborival Danmark etter straffesparkkonkurranse, og er klare for finale mot Tyskland.

- Det er helt, helt sinnssykt! Det var kjipt at det ble straffesparkkonkurranse, men ingenting er bedre enn å vinne da. Det er helt fantastisk, sier en ekstatisk Hjelmseth til NRK.

Ikke fortjent Og at det er sinnsykt, er den svenske kommentatoren Tomas Pettersson helt enig i. Han skriver for Expressen, og kan ikke skjønne at det Norge er i finalen.

- Det er en gåte at Norge har tatt seg helt til finalen.  Det skal ikke gå an å legge seg dypt etter ett tidlig mål. Det gjorde det ikke heller, skriver Pettersson i en kommentar i Expressen.

Eksperten er helt sikker på at Danmark hadde tatt seg videre til finalen om de bare hadde vært effektive. Og han mener at Norge har hatt marginene på sin side.

- For eksempel gjennom en målvakt som plutselig gjør alt riktig. Som Ingrid Hjelmseth. Derfor er Norge i EM-finalen. Rettferdig? Ikke i det hele tatt, skriver Pettersson, som ble sjarmert av Danmark under mesterskapet.

- Danmark har sjarmert meg gjennom turneringen med en teknisk, pasningorientert spill, skriver kommentatoren.

Heier på Norge
Like imponert over Norge, er han ikke.

- Even Pelleruds Norge er for det meste et organisert, dyptliggende forsvarsmur, med en kjapp trio på topp. På en eller annen slags måte har det holdt til finale, skriver Petersson.
Sverige røyk som kjent ut i semifinalen mot Tyskland. Nå skriver journalisten at Sverige burde heie på Norge i en finale. Da han ble intervjuet av NRK tidligere i uka var han helt sikker på at Norge ikke hadde en mulighet til å spille seg fram til finalen.

- Det er klart for finale. Det er Tyskland mot Norge. Og selvsagt heier vi på Norge, skriver han.