SLAKTES: Calle Halfvarsson slakter Dagbladets Fantaski-priser. Video: Expressen. Reporter: Philip Gadd Vis mer Vis mer

Fantaski - et managerspill for langrenn

Svensk Fantaski-raseri: - Er det nordmenn som står bak dette?

Calle Halfvarsson og svenske journalister mener at Dagbladet har bommet totalt på Fantaski.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet og Swix har lansert Fantaski, et managerspill for langrenn. I spillet skal du ta ut et lag bestående av seks kvinner og seks menn til hver verdenscuphelg gjennom sesongen.

Prisen på flere av utøverne har ført til flere reaksjoner blant utøvere.

Ingvild Flugstad Østberg har vært ute og meldt, og det samme har flere av de norske herreløperne.

FORVANDLING: Bildene av Therese Johaugs ekstreme forvandling rører svenskene. Samtidig diskuterer Tomas Pettersson og Vidar Løfshus om Johaug egentlig er en "fusker", som hun ble omtalt som i Expressen. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

Svensk slakt

Nå har også de svenske utøverne fått med seg sine egne priser i spillet.

Calle Halfvarsson ble mildt sagt overrasket da han så prisen på den 22 år gamle lagkameraten Viktor Thorn, som er 3.5. Med det har han (sammen med et hav av andre utøvere) den laveste prisen som er mulig i spillet.

Thorn gikk inn til en niendeplass på minitouren på Lillehammer, etter å ha plassert seg på 17. plass på sprinten, 12. plass på 15 kilometer fri og da niendeplass på jaktstarten. Han var rett over minuttet bak sammenlagtvinner Didrik Tønseth.

Da svenske Expressen viser Halfvarsson prisen, blir han forbauset:

- Oi, det var en skitten pris. Han hadde jeg kjøpt. Det er et kupp.

- Det er nordmenn som står bak dette her.

- Det er nordmenn som står bak dette? De vet ingenting om Viktor. De vet ikke hvor sterk han er. Jeg vet hvor sterk han er. Jeg kan sammenlikne han med en travhest ingen vet noe om, sier Halfvarsson til Expressen.

LAVT PRISET: Viktor Thorn. Foto: NTB Scanpix
LAVT PRISET: Viktor Thorn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han anbefaler alle å få svensken inn på laget:

- Det gjelder å ha ham på laget nå. Jeg kommer til å ha Viktor hvis jeg tester ut spillet, garantert. Han er billig og bra, og er minst like god som Klæbo, selv om han bare koster en sjettedel, sier Halfvarsson til Expressen.

Halfvarsson får støtte av Ludvig Holmberg. Expressen-journalisten tente på alle pluggene da Dagbladet spurte om prisene på de svenske utøverne:

- Personen som lagde dette spillet må være en svenskehater. Det er en skam at Viktor Thorn koster 3,5. Se på resultatene hans fra Lillehammer? Burde han virkelig være billigere enn Even Northug?

Holmberg fortsetter:

- Han burde ha kostet minst seks.

Expressen-kommentator Tomas Pettersson er enig med sin kollega og mener Thorn er så god at han burde vært prissatt til 8 millioner.

SKI-IMITATOR: Kowalczyk snirkler, Bjørgen vagger og Sundby viser kasse. Slik går løperne på ski! Video: Nicolai Delebekk Vis mer

På billigsalg

Halfvarsson selv har hatt noen sesonger som har hatt flere opp- og nedturer enn en berg-og-dal-bane.

Som vanlig har han åpnet sesongen relativt bra, men det store spørsmålet med Halfvarsson er alltid hvordan han holder gjennom sesongen.

Når han ser sin egen pris, flirer bare svensken:

- Man får penger om man kjøper meg. Tar man 6-7 stykker her får man med meg på kjøpet som en leke i Happy Meal, sier Calle Halfvarsson til Expressen, mens han blar seg gjennom utøverne på spillet som er dyrere enn seg selv.

TAPTE SPURT: Calle Halfvarsson i duell med Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo under sprinten på Lillehammer. Alle tok seg videre til semifinalen. Foto: NTB Scanpix
TAPTE SPURT: Calle Halfvarsson i duell med Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo under sprinten på Lillehammer. Alle tok seg videre til semifinalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Der er jeg, ja. Koster jeg 10 millioner?

- Du koster altså halvparten av Klæbo.

- Det er vel cirka så god som jeg er. Det er sterke utøvere her. (Niklas) Dyrhaug, (Finn-Hågen) Krogh og (Jevgenij) Belov. Vi får se om jeg er et bra kjøp til 10. Det kan være bra å ta meg.

Igjen er Holmberg uenig. Den svenske Expressen-journalisten sier:

- Dere burde øke prisen på Calle også. Nå koster han halvparten så mye som Klæbo Klovn. Merkelig.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer