Svensk favoritt til Englands-jobben

Sven-Göran Eriksson seiler opp som favoritt til å bli Englands nye manager. FA-sjef Adam Crozier sier det nå er tre kandidater til jobben. Tipsene går i retning av Eriksson, Arsene Wenger eller Ray Hodgson. Les de siste nyhetene fra engelsk fotball.

Den svenske Lazio-sjefen Eriksson har kontrakt med Lazio ut denne sesongen. Det er ventet at han vil fullføre forsøket på å vinne Champions League med den italienske Serie A-klubben før der er aktuelt å ta en eventuell annen jobb.

Arsenal-manager Arsene Wenger har ved flere anledninger avvist at han er aktuell. Han påpeker at han aldri har avbrutt en kontrakt med en klubb, og at han heller ikke akter å gjøre det nå.

- Vi har stor tro på de tre alternativene vi har plukket ut, og vi vil forhøre oss med folk i de tre neste ukene, sier Crozier.

Det er ventet at de tre managerene vil bli kontaktet allerede denne uka. I går ble Leicester-manager Peter Taylor og Manchester Uniteds assistentmanager Steve McClaren gitt det midlertidige ansvaret til og med kampen mot Italia 15. november.CHELSEA har nærmest sikret seg underskriften til den danske landslagsspilleren Jesper Grønkjær. Det er ventet at de må betale 110 millioner for Ajax-vingen. Grønkjær, som er tiltenkt rollen som offensiv venstre midtbane i Chelsea, har vært ettertraktet av en rekke europeiske toppklubber. Barcelona, AC Milan, Udinese og Bayern München skal alle ha vært på jakt etter 23-åringens underskrift. ARSENAL kjøper den georgiske forsvareren Zurab Khizanishvili fra Lokomotiv Tblisi. 19-åringen skal ha valgt Arsenal fremfor italienske Lecce. - Jeg er veldig glad for at en så berømt klubb ønsker å kjøpe meg. Jeg er ikke redd, og jeg vet at jeg sannsynligvis ikke vil komme med i førsteelleveren ennå. Jeg vil være glad bare jeg får spille 10-15 minutter, sier Khizanishvili. Han var ikke i tvil om hvor han ville. - På grunn av dette tilbudet har jeg sagt nei til Lecce. De kan ikke engang sammenliknes med Arsenal, sier stortalentet som også har vært linket til franske Bordeaux.

EVERTON er interessert i å kjøpe Eyal Berkovic fra Celtic, hevder spillerens agent Pini Zahavi. I følge nettstedet Midassoccer er ikke Everton den mest aktuelle kjøperen. Celtic skal ha mottatt et bud på 40 millioner kroner fra en spansk førstedivisjonsklubb, men venter på et bud på over 70 millioner kroner. Berkovic har sagt han ønsker seg bort om han ikke er fast på laget innen jul. Tottenham og Blackburn har vært nevnt som andre aktuelle klubber for israeleren.

ASTON VILLA er på spissjakt. Den målløse kampen mot Sunderland i går bare forsterket spekulasjonene omkring hva klubben skal foreta seg etter at de tjente 65 millioner på salget av Ugo Ehiogu til Middlesbrough. Først på manager John Gregorys ønskeliste står Celta Vigos Benni McCarthy. Villa har tidligere fått avslått et bud på 65 millioner for sørafrikaneren. Det er ventet at Celta ønsker det dobbelte. McCarthy selv har ytret ønsker om en overgang til Villa, men kan bli for dyr. - Jeg har ikke mulighet til å gå ut å bruke 130 millioner, sier Gregory. Gregory sier også at Villa trenger en ny forsvarer etter at Ehiogu ble solgt, men at førsteprioriteten er en spiss.

RONNY JOHNSEN er usikker før Manchester Uniteds Champions League-møte med Anderlecht i morgen. Ronny gikk ut ved pause med en ankelskade i kampen mot Leeds på lørdag. - Vi må se hvordan det er med ham på tirsdag, sier Alex Ferguson. United-manageren sa etter lørdagens kamp at Teddy Sheringham er uaktuell. Roy Keane er definitivt ute av spill etter at han fikk en strekkskade mot Leeds. Keane var ikke med da United-spillerne reiste til Belgia i dag tidlig.ALEX FERGUSON har også andre bekymringer enn de skadde spillerne sine før kampen mot Anderlecht. Han advarer mot den tsjekkiske spissen Jan Koller. For en uke siden ble det rapportert at den tsjekkiske kjempen på 2,02 meter hadde brukket beinet, et rykte som viste seg å være betydelig overdrevet. Koller scoret nemlig da Anderlecht vant 2-1 mot Dinamo Kiev sist onsdag. - Ikke verst av en mann med brukket bein, sier Alex Ferguson som frykter kjempen med skonummer 49. - Vi hørte at skaderapportene var feil og at han scoret mot Kiev forrige uke. Han vil være der igjen i morgen, sier Sir Alex.

Kilder: SportingLife, The Sun, MidasSoccer, Teamtalk, SkySports.

NY ENGLANDS-SJEF? Lazios svenske suksesstrener Sven-Göran Eriksson er de engelske bookmakernes favoritt til å overta etter Kevin Keegan.