Svensk fiasko er Norges beste VM-sjanse

Får det tøft i kampen med Portugal om andreplassen.

NORGE KAN SENDE BEGGE DISSE UT AV VM: Portugal og Cristiano Ronaldo kjemper med Sverige Zlatan Ibrahimovic om andreplassen i gruppe 1. Om begge taper for gruppeleder Danmark på bortebane, står de i fare for å bli passert av Norge i kampen om VM-playoff. Foto: Niklas Larsson, AP/Scanpix
NORGE KAN SENDE BEGGE DISSE UT AV VM: Portugal og Cristiano Ronaldo kjemper med Sverige Zlatan Ibrahimovic om andreplassen i gruppe 1. Om begge taper for gruppeleder Danmark på bortebane, står de i fare for å bli passert av Norge i kampen om VM-playoff. Foto: Niklas Larsson, AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Sjekk stillingen i alle de europeiske VM-gruppene

(Dagbladet.no): Det norske VM-håpet ble tent etter 4-0 mot Skottland i går. Nå er Drillos menn bare ett poeng bak andreplassen som kan gi VM-playoff - åtte av ni toere møtes etter ferdigspilt VM-kvalifisering.

Det kan bli enten Zlatan Ibrahimovic eller Cristiano Ronaldo Norge må holde bak seg for å sikre seg en playoff-plass.

TV 2-ekspert Nils Johan Semb mener at enten Sverige eller Portugal i gruppe 1 kan bli den ene gruppetoeren Norge må slå. Med full pott i de to siste kampene ender Norge på 12 poeng.

- Jeg tror ikke det er mange grupper der toerne havner på 12 poeng eller mindre. Den beste muligheten tror jeg er i gruppa til Sverige og Portugal. Ett av lagene der må helst vinne alle fire for å holde Norge bak seg, tror Semb.

Spenning i oktoberNorge må som kjent vinne sine to siste kamper borte mot Island 5. september og hjemme mot Makedonia 9. september. I tillegg må Skottland avgi poeng i en av hjemmekampene mot Makedonia og Nederland.

Og hvis dette skulle klaffe, er det fortsatt duket for norsk neglebiting 10. og 14. oktober. Da avgjøres alle de andre europeiske VM-gruppene der det er seks lag mot bare fem i Norges gruppe 9.Etter at toerne i gruppene med seks lag får strøket sine resultater mot det svakeste laget i gruppa, møtes de åtte beste toerne til playoff-kamper om de fire siste europeiske VM-plassene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer