Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk finaletap i curling

Fantastisk spill signert skip John Shuster sørget for nådestøtet som gjorde at USA slo Sverige 10-7 i curlingfinalen for menn i OL lørdag.

OL-GULL: Amerikanerne jublet for OL-gull i curling. Foto: AFP PHOTO / WANG Zhao
OL-GULL: Amerikanerne jublet for OL-gull i curling. Foto: AFP PHOTO / WANG Zhao Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stillingen var 5-5 i den åttende omgangen da USA hadde omgangens siste stein.

Amerikanerne lå inne med fire steiner i boet, men to svenske steiner, den ene best plassert av alle, gjorde at Shuster måtte levere presist med sin stein for å ta med seg poeng.

Den amerikanske skipen viste presisjon av aller ypperste klasse da han tok ut svenskenes beste stein, som igjen tok ut den andre svenske steinen. Den siste amerikanske steinen ble liggende i boet og sørget for intet mindre enn fem poeng før de to siste omgangene.

Det forspranget klarte aldri Niklas Edin og det svenske laget å ta inn, og etter 13 steiner i den tiende og siste omgangen ga svenskene opp på 7-10.

Dermed kunne Shuster og hans lag innkassere et overraskende OL-gull, mens svenskene måtte ta til takke med sølvet.

USA hadde bronse som sitt beste resultat i curling for menn før lekene i Sør-Korea, og tok lørdag nasjonens første curlinggull noensinne på herresiden.

For svenskene ble det et nytt sølv. Nasjonen spilte finale da sporten entret OL-programmet i 1924 og tok den gang sølv bak Storbritannia. Årets plassering er uansett den beste på 94 år.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!