Sverige:

Svensk fortvilelse

Bare dager før VM i skiskyting starter, klager svenske profiler på strenge regler og ensomhet.

SØSTRE: Søstrene Elvira og Hanna Öberg blir to av de norske jentenes fremste konkurrenter under VM i Pokljuka. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB
SØSTRE: Søstrene Elvira og Hanna Öberg blir to av de norske jentenes fremste konkurrenter under VM i Pokljuka. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag neste uke starter mesterskapet i slovenske Pokljuka.

De svenske løperne har valgt å bli ute i Europa i etterkant av siste renn i Anterselva 24. januar.

- Det er ensomt og frustrerende. Det blir veldig mye tid på hotellrommet, vi omgås ikke som gruppe, vi holder oss i så små grupper som mulig i tilfelle noe skjer, sier Elvira Öberg til Expressen.

Det er motsatt taktikk av de norske stjernene Johannes Thingnes Bø, Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold, som alle har reist hjem til Norge i mellomtida. Mens Tarjei Bø, Sturla Holm Lægreid, Johannes Dale og Marte Olsbu Røiseland, Karoline Knotten og Ida Lien gjør det samme som svenskene.

- Å minske reisevirksomheten har vært viktig for oss foran VM, forklarer landslagstrener Johannes Lukas.

De svenske utøverne har også strenge interne regler å forholde seg til både før og under VM.

- Under leiren før VM er jeg på eget rom, og ser bare lagkameratene på trening og ved måltider, men vi spiser ved forskjellige bord, forklarer Sebastian Samuelsson.

Søstrene Hanna og Elvira Öberg opplyser at de har fått lov til å dele rom i forkant av mesterskapet, men under VM skal alle inn på singelrom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer