Svensk fotball i sorg etter dødsulykke

To tenåringsgutter mistet livet i en trafikkulykke på vei til kamp.

NASJONALARENA: Friends Arena i Stockholm. AIKs hjemmebane. Foto: NTB
NASJONALARENA: Friends Arena i Stockholm. AIKs hjemmebane. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Guttene var på vei for å se AIKs bortekamp i Allsvenskan mot Kalmar. De døde etter en frontkollisjon utenfor Lindshammar i Småland torsdag.

Guttene som var AIK-supportere var 16 og 17 år gamle, det skriver flere svenske aviser.

AIK-leiren fikk først nyheten etter 1-1-kampen torsdag kveld.

Sportssjef i Stockholms-klubben, Henrik Jurelius, gikk etter kampen ut av garderoben og sa til pressen at ingen av spillerne ville gi intervjuer, skriver Aftonbladet.

- Alle våre tanker går til familien og pårørende. Spillerne er langt nede og tenker ikke på fotball nå, sa sportssjef Jurelius til Expressen.

Expressen skriver at fire personer er fraktet til sykehus etter ulykken. Det var fire personer i bilen som de to avdøde satt i, mens det var en i bilen de krasjet med.

- AIK Fotball er i sorg etter den tragiske nyheten, skriver AIK på Twitter.

Flere svenske klubber har også delt sine kondolanser etter ulykken.

SLÅR TILBAKE: Dag-Eilev Fagermo håper Sverige tar i EM, nå slår den svenske reporteren Philip Gadd tilbake. Video: UEFA Vis mer

Sjef for redningsarbeidet, Per Stensson, forteller til Expressen at ulykken skjedde på en strekning med hastigheter mellom 70 og 90 kilometer i timen.

- Ulykken inntraff i en lengre sving. Den ene bilen lå på taket, da vi kom fram hadde enkelte av personene i bilen kommet seg ut for egen maskin, sier Stensson til avisa.

Filip Annas i politiet sier at de vil undersøke hvordan ulykken inntraff.

- Per nå vet vi ikke hvordan det skjedde, sier han til Expressen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer