Svensk fotballmester tatt for ran

- Jeg skjønner ingenting, sier han.

(Dagbladet.no): En tidligere svensk fotballmester ble i helga pågrepet for deltakelse i ranet av Dansk Værdihåndtering forrige helg.

Totalt fikk ranerne med seg verdier tilsvarende 64 millioner norske kroner, og ranet i Brøndby kobles samtidig til et rekordran i Glostrup i april.

Den svenske fotballspilleren, som har slitt med skader de siste sesongene, var en av fire svensker som ble pågrepet i København lørdag. I tillegg er en danske siktet i saken.

Hvis de fem blir funnet skyldige, risikerer de opptil 12 års fengsel.

I går ble kvintetten framstilt for varetekt under streng bevoktning, men fotballspilleren har allerede bestemt seg for å anke beslutningen om varetektsfengsling.

- Jeg skjønner ingenting, sier han, ifølge Expressen.se.

Ranet i Brøndby ble gjennomført i 04.30-tida forrige søndag da ranerne knuste en vegg ved hjelp av en hjullaster.

Fem tungt bevæpnede personer tok seg så inn i lokalene og kom seg unna med ransutbyttet - det nest største i dansk historie.

Svensk fotballmester tatt for ran
GROVT RAN: Dansk politi sperret av området rundt Dansk Værdihåndtering etter ranet i Brøndby forrige søndag. Foto: JEPPE MICHAEL JENSEN/SCANPIX
GROVT RAN: Dansk politi sperret av området rundt Dansk Værdihåndtering etter ranet i Brøndby forrige søndag. Foto: JEPPE MICHAEL JENSEN/SCANPIX Vis mer