Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk fotballprofil går i mot sitt eget pengeprinsipp

Blir fotballproff i Shanghai.

 LANDSLAGSSPILLER:  Tobias Hysén scoret da Sverige møtte Tyskland i Friends Arena i oktober. Nå blir han proff i Kina. Foto: NTB Scanpix.
LANDSLAGSSPILLER: Tobias Hysén scoret da Sverige møtte Tyskland i Friends Arena i oktober. Nå blir han proff i Kina. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Den svenske landslagsspilleren Tobias Hysén er ikke langt unna en kontrakt med den kinesiske klubben Shanghai East Asia.

Svensken ankom Kina mandag for å titte på forholdene, samt diskutere vilkårene i en kontrakt.

Tobias, som er sønn av tidligere Liverpool-profil Glenn Hysén, har tidligere prøvd lykken i  Premier League-klubben Sunderland. Der spilte han 26 kamper. Foruten om England-oppholdet, har han tilbrakt karrieren hjemme i Sverige.

Nå spiller han for IFK Göteborg. Tilbudet fra Kina er derimot langt mer lukrativt enn hva lønningene er i Sverige.

- Jeg ønsker ikke å gå inn på noen summer. Egentlig er det i mot mine prinsipper å bytte klubb for pengenes skyld. Men det hadde vært idiotisk av meg å ikke undersøke forholdene, sier Hysén til den svenske avisen Expressen.

15 millioner Avisen spekulerer at i at IFK-stjernen kan tjene opp mot 15 millioner kroner.

- Det hele har gått veldig fort. Hva faen har jeg i Kina å gjøre? Men det finnes en grense for hvilke summer man kan takke nei til, forteller Hysén.

- Jeg har kanskje tre eller fire år igjen som toppspiller, men dette er tilbudet som hadde vært interessant for fem år siden. Vi snakker nivåer som normalt sett hører hjemme i de fire-fem største ligaene i Europa.

 TOPPSCORER:  Tobias Hysén har scoret 26 mål (alle turneringer) for IFK Göteborg denne sesongen. Her møter han norske Kenneth Høie i Djurgården. Foto: Adam Ihse/NTB scanpix
TOPPSCORER: Tobias Hysén har scoret 26 mål (alle turneringer) for IFK Göteborg denne sesongen. Her møter han norske Kenneth Høie i Djurgården. Foto: Adam Ihse/NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media