Svensk friidrettsstjerne kan bli frikjent for dopingbruk

Lave meldonium-nivåer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den dopingtatte mellomdistanseløperen Abeba Aregawi kan gå fri og være tilbake på idrettsbanen om kort tid.

Det hevder den svenske jentas tidligere agent Jos Hermens. Aregawi testet tidligere i år positivt på det forbudte stoffet meldonium, men Verdens Antidopingbyrå (WADA) har åpnet for å frikjenne utøvere med svært lav konsentrasjon av stoffet i sin prøve. Årsaken er at det kan være forenlig med at stoffet bare er inntatt før det havnet på forbudslista.

Grensen som er satt av WADA er på ett mikrogram per milliliter.

- Så vidt jeg vet var innholdet av meldonium i hennes prøve mindre enn ett mikrogram per milliliter. Det innebærer at hun kan komme til å bli frikjent og kan konkurrere igjen, sier Hermens til SVT om Aregawi. Nederlenderen hevder han har fått opplysningene fra personer i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

- Jeg fikk vite konsentrasjonen hennes av personer i IAAF. De samme personene sa at hun kan konkurrere igjen, sier han. Mye tyder på at en endelig avgjørelse i meldonium-sakene bli fattet når en ny WADA-studie foreligger. Den skal fastslå hvor lenge etter inntak stoffet er sporbart i kroppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer