Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk gullhåp kan bli nektet OL-plass

Forbundsbråk.

RAMMES?: Det svenske OL-håpet i taekwondo, Elin Johansson (25), kan bli nektet å delta i lekene til sommeren
Foto: Vilhelm Stokstad / TT
RAMMES?: Det svenske OL-håpet i taekwondo, Elin Johansson (25), kan bli nektet å delta i lekene til sommeren Foto: Vilhelm Stokstad / TT Vis mer

(Dagbladet): Det svenske OL-håpet i taekwondo, Elin Johansson (25), kan bli nektet å delta i lekene til sommeren. Det skriver både Aftonbladet og Expressen i ettermiddag.

Bakgrunnen er at Det svenske taekwondoforbundet er kastet ut av Det europeiske taekwondoforbundet (ETU).

- Feil fokus Det kan ramme Johansson og Nikita Glasnovic (20) - som begge er i verdenstoppen i sine vektklasser.

- Vi trenger arbeidsro før OL, og dette gjør at fokuset havner på feil saker, sier Mario Glasnovic, far og trener till Nikita Glasnovic til Expressen.

Bakgrunnen for utkastelsen er at det svenske forbundet er delt i to for legge tilrette for to ulike stiler innen taekwondo. Det tillater ikke ETU som nå har kastet ut svenskene.

Det svenske forbundet har varslet at de vil anke saken.

Norsk håp For norsk taekwondo ser det lysere ut. Norske Tina Røe Skaar (22) gikk helt til topps i OL-kvalifiseringen i taekwondo lørdag. Seieren i 67-kilosklassen gjør at hun er sikret billett til OL i Rio, meldte NTB.

Allerede da Skaar slo russiske Olga Ivanova 1-0 i semifinalen, var hun sikret billett til OL. Men den norske jenta slo også Reshimie Oogink fra Nederland i finalen. Oogink er ranket som nummer åtte i verden, men Skaar vant 4-1 over den nederlandske utøveren.

I sin første kamp i kvalifiseringen vant Skaar 6-0 over den tyrkiske hjemmefavoritten Nafia Kus, som vant VM-bronse i fjor. Det er fjerde gang en kvinnelig utøver kvalifiserer Norge til OL i taekwondo siden idretten kom på programmet i Sydney-OL i 2000.

HÅP:  Elin Johansson. Foto: NTB Scanpix
HÅP: Elin Johansson. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media