Svensk gullhåp mister 15-kilometeren

Ebba Andersson er blitt syk, og dermed minsker Sveriges håp om medalje betraktelig.

SYK: Ebba Andersson velger å stå over morgendagens 15-kilometer etter en irritasjon i luftveiene har plaget henne inn mot VM-start. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
SYK: Ebba Andersson velger å stå over morgendagens 15-kilometer etter en irritasjon i luftveiene har plaget henne inn mot VM-start. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEEFELD/OSLO (Dagbladet): - Dessverre har Ebba Andersson hatt en irritasjon i luftveiene i et par dager. Hun er nesten tilbake, men velger å stå over morgendagens konkurranse, opplyser Sveriges skiforbund.

Andersson har denne sesongen vist at hun i utgangspunktet ville vært Therese Johaugs aller største utfordrer om gullet i skiathlon (15 km med skibytte).

Ebba Andersson klarte ikke si om hun noen gang hadde vært i bedre form enn hun er akkurat nå, da hun fikk spørsmål om det på tirsdagens pressetreff. Så ble hun syk.

- Helt hvor jeg står akkurat nå, vil vise seg når vi begynner å konkurrere, sa Andersson tirsdag.

- Jeg vil prestere mitt absolutt beste i løpet av dette mesterskapet, det er det jeg har fokus på, fortsatte hun.

- Du er tippet som Sveriges fremste medaljehåp på distanse i dette mesterskapet? -

- Ja, jeg har absolutt gode muligheter til å ta en av medaljene, men det er det mange andre som har også, sa Andersson da.

Favorittstempelet styrkes

Med den svenske jenta ute, styrkes Johaugs favorittstempel ytterligere.

Andersson har i rekordfart tatt steget opp i den ytterste verdenseliten. Den 21 år gamle svensken er den som har vært gjennomgående nærmest Johaug på distanserenn gjennom sesongen.

- Det er klart at med Ebba Andersson ute blir det en konkurrent mindre som skal prøve å henge på Therese lengst mulig. Det er jo synd at hun er blitt syk, men dette har legene god kontroll på, sier den norske landslagstreneren Ole Morten Iversen til Expressen.

Må stole på Kalla

Med Andersson ute hviler det svenske håpet på Charlotte Kalla og det junioryndlingen Frida Karlsson som får sin VM-debut. Det store spørsmålet er hvordan formen til Kalla er. Etter jul har formen forsvunnet helt for den svenske storløperen.

Likevel anser Johaug Kalla som en utfordrer før morgendagens 15 kilometer.

- Jeg tenker hun er en veldig joker i morgen. Det har vært litt trøblete for henne etter nyttår, men hun bruker å ta steg og vise stor form i mesterskap. Jeg regner med at hun og Ebba kommer til å gå fort, sa Johaug før det ble kjent at Andersson ikke går.

De to siste på Sveriges 15 kilometerlag er Ida Ingemarsdotter og Evelina Settlin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer