Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk hockey-spiller testet positivt for ulovlig stoff

Ble hentet ut av garderoben like før finalen.

NYTT SJOKK: Nicklas Bäckström måtte stå over OL-finalen etter at han testet positivt for doping. Foto: REUTERS/Brian Snyder/NTB Scanpix
NYTT SJOKK: Nicklas Bäckström måtte stå over OL-finalen etter at han testet positivt for doping. Foto: REUTERS/Brian Snyder/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske hockeystjerna Nicklas Bäckström ble nektet å spille OL-finalen mot Canada på søndag. En kamp Sverige forøvrig tapte 3-0.

Årsaken til dette er at svensken skal ha testet positivt på et stoff som er regnet som forbudt. Det melder Yahoo Sports.

Selv har han ikke villet komme med noen kommentar, og det hele skjedde under dramatiske omstendigheter. Landslagssjef Pär Mårts sier til svenske TV 3 at det kan ha påvirket resultatet i kampen.

- Det påvirket oss nok mer enn vi trodde. Det ble fokus på feil ting hele tiden. Spillerne er mennesker, og det er klart at de ble påvirket. Jeg er forbannet over at det skulle bli slik, sier han.

Allergimedisin I garderoben like før finalen skulle starte, ble Bäckström hentet ut og var ikke med på oppvarmingen. Lagledelsen ville på det tidspunktet bare si at det dreide seg om medisinske årsaker, men i etterkan har det blit klart at det var noe mer.

De første opplysningene gikk ut på at det dreier seg om en allergimedisin. Denne medisinen skal ligne på Clarityn og inneholde psuedofedrin. En substans som står på både Wada og IOKs liste over forbudte stoffer.

Den svenske olympiske komiteen (SOK) har bekreftet dette overfor svenske Aftonbladet.

- Nicklas har tatt allergimedisin som har gitt utslag i en dopingtest, sier pressesjef Björn Folin.

Han skal ha tatt denne medisinen i sju år, uten at den har gitt seg noen form for utslag tidligere.

Bäckström, som til daglig tjener til livets opphold i Washington Capitals, har i OL spilt senter i Sveriges kanskje beste rekke mellom Daniel Sedin og Loui Eriksson.

Men Folin sier til Expressen at han ikke tror dette kommer til å få noen følger for det svenske laget som dermed vil beholde sine sølvmedaljer.

- Veldig merkelig Johan Tornberg i svenske Viasat, som har rettighetene på OL-hockeyen på andre siden av grensa, sier til Aftonbladet at han er sjokkert over nyheten.

- Jeg lurer på hva det er som har skjedd, og hva slags opplysninger han har hatt om medisinen. Vanligvis skriver du ned hvilke medisiner du tar, og sjekker med ledelsen og legene hvilke som er ok hvilke som ikke er ok, sier han.

- Jeg synes det hele virker veldig merkelig, for det her pleier ikke å være et problem.

Bäckströms agent, Gunnar Svensson, sier til Expressen at han ikke tror dopingavstengingen kommer til å ha noe å si for hans spill på klubblaget.

- En kvalifisert gjetning er at det ikke kommer til å få noen konsekvenser, men jeg vet ikke sikkert. De har sine egne regler i NHL, men det kan bli en avstenging fra det internasjonale forbundet. Vi får vente og se, sier Svensson.

FOR SMÅ: Sverige strakk ikke til i dagens OL-finale mot Canada. Her er det Jonathan Toews som kan feire for scoring. Foto: AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL / NTB Scanpix
FOR SMÅ: Sverige strakk ikke til i dagens OL-finale mot Canada. Her er det Jonathan Toews som kan feire for scoring. Foto: AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL / NTB Scanpix Vis mer

Det kommer opplysninger om at det blir en pressekonferanse med Bäckström og den svenske legen klokka 16.

Det glatte lag Dermed rundes mesterskapet for Bäckström av på verst tenkelige måte. Men det startet også tøft. Allerede før lekene var igang fikk han de verste skussmål av sin egen bestemor, Britt Bäckström.

- Han kommer til å dumme seg ut. Han har spilt så dårlig, lenge, sa Britt til MittMedias OL-program Hockeysurr, gjengitt av Aftonbladet.

- Jeg er oppe og kikker på noen perioder (under ishockeykamper journ.anm.). Når det går dårlig så går jeg og legger meg, sa hun den gang.

NHL-PROFF: Bäckström spiller til daglig i Washington Capitals. Det skal være en astmamedisin som har gitt utslag på testen. Foto: Greg Fiume/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
NHL-PROFF: Bäckström spiller til daglig i Washington Capitals. Det skal være en astmamedisin som har gitt utslag på testen. Foto: Greg Fiume/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart