Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensk hockeylegende legger skøytene på hylla

Daniel Alfredsson gir seg etter 18 NHL-sesonger.

 SLUTT:  Etter 18 NHL-sesonger har Daniel Alfredsson nå bestemt seg for å legge skøytene på hylla. Foto: Rick Osentoski/NTB Scanpix.
SLUTT: Etter 18 NHL-sesonger har Daniel Alfredsson nå bestemt seg for å legge skøytene på hylla. Foto: Rick Osentoski/NTB Scanpix. Vis mer

Den svenske NHL-stjernen Daniel Alfredsson har bestemt seg for å sette karrierepunktum.

- Det er godt å ha kommet fram til en avgjørelse, sier Alfredsson til SVT.

41-åringen var innstilt på en siste NHL-sesong, men Detroit Red Wings-spilleren bekrefter at nå er karrieren over.

- Ja, det stemmer. Det var vært litt tungt mentalt å gå gjennom dette. Kroppen har føltes ganske bra denne sesongen, helt til jeg skal trykke til skikkelig, sier «Alfie». Han har slitt med ryggproblemer denne sesongen.

Daniel Alfredsson er en av tidenes beste svenske ishockeyspillere. Han gikk til Ottawa Senators i 1995. Han var kaptein fra 1999/2000-sesongen. Etter 17-sesonger gikk han til Detroit Red Wings i 2013.

Alfredsson vant aldri Stanley Cup. Nærmest kom han i 2007, men da ble Anaheim Ducks for sterke i finalen med 4-1 i kamper. Svensken blir takket av i Ottawa 4. desember. Med Sverige ble Alfredsson olympisk mester i 2006. Under NHL-lockouten i 2004/05 spilte han for Frölunda, som han ledet til SM-tittelen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media