Svensk hockeyspiller dropper trening for å se Malmö møte Zlatan og PSG. Fikk sparken

- Det er «once in a lifetime», dette.

FIKK SPARKEN: Andre Schultz (til venstre) spilte inntil nylig i Superettan-klubben Tyringe. Men Malmös møte med PSG var noe han absolutt ikke kunne gå glipp av. Da han valgte å droppe dagens trening for å få med seg storkampen, fikk han beskjed om at det var et kontraktsbrudd. Her sammen med broren Marcus. Foto: Privat
FIKK SPARKEN: Andre Schultz (til venstre) spilte inntil nylig i Superettan-klubben Tyringe. Men Malmös møte med PSG var noe han absolutt ikke kunne gå glipp av. Da han valgte å droppe dagens trening for å få med seg storkampen, fikk han beskjed om at det var et kontraktsbrudd. Her sammen med broren Marcus. Foto: PrivatVis mer

Fotballstudio fra klokka 20.45: Paris Saint-Germain - Malmö!

(Dagbladet): I kveld møter Malmö Paris Saint-Germain i Paris i sin første kamp i gruppespillet i Champions League. Ikke bare møter de et stjernegalleri, men den svenske superstjerna Zlatan Ibrahimovic møter barndomsklubben. I Champions League. Det er stort.

Det synes også den svenske hockeyspilleren Andre Schultz (25).

Han rykket nylig opp til «Superettan» sammen med Tyringe, men seks dager før seriestarten fikk han sparken. Det fordi han velger å droppe tirsdagens trening til fordel for en tur til Paris og Parc des Princes.

- Once in a lifetime Schultz ble gjort oppmerksom på at det kunne være et kontraktsbrudd, men pakket likevel kofferten og dro til Paris.

- Jeg tekstet med treneren, og fortalte virkelig hva det ville bety for meg. Det er «once in a lifetime», dette. Men han sto på sitt og sa at det var et kontraksbrudd å gå glipp av en trening for noe som dette, sier Schultz til Expressen. Likevel valgte han altså å dra.

- Jeg sa ifra søndag at jeg ville dra, så da var det bare å gjøre det og avslutte kontrakten. Nå ble det slik og jeg synes det er feil at man ikke tar hensyn til slikt. Jeg hadde gått glipp av èn trening og så kommet direkte tilbake. Jeg ville virkelig ikke gå glipp av denne sjansen, men det går tydeligvis ikke an å spise kaken og fortsatt ha den igjen, sier han.

Skadetrøbbel Sammen med en gjeng gutter, blant annet sin bror, er han nå på vei til Paris. Han forteller til den svenske avisa at han ikke har noen sure miner etter sparkingen.

- For meg er det ikke en stor sak. Jeg har tatt mitt valg og står for det. For meg er dette en unik anledning til å dra til Paris og se Malmö og se dem møte Zlatan (Ibrahimovic) i en viktig kamp. Men skulle de (Tyringe) angre seg, er jeg klar for å hoppe på igjen, sier Schultz.

Men den svenske superstjerna i PSG sliter med en ryggskade, og er usikker foran kveldens kamp. I går kveld ble det klart at Ibraimovic er med i troppen.

DEN STORE STJERNA: Zlatan Ibrahimovic. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
DEN STORE STJERNA: Zlatan Ibrahimovic. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer

- Han tenkte mer på skaden og smertene enn det å spille mot Malmö. Men det er klart at han helst spiller mot sin gamle klubb. Mest av alt vil Zlatan score mål. Skaden gjør vondt, men den er ikke farlig og det går bedre og bedre, sa manager Laurent Blanc på gårsdagens pressekonferanse.

- Stort å møte Zlatan og PSG Selvsagt dreier det meste seg om Zlatan foran oppgjøret. Men Malmö-trener Åge Hareide bedyret i går at han og laget ikke har fokusert på svensken spesielt i forberedelsene til kampen.

- Vi har ikke snakket spesielt om Zlatan, det er PSG vi tar hensyn til. Det er kult at han spiller nå, men det blir nok enda mer trøkk i Malmö. Men de har stjerner i alle posisjoner, like mange som på himmelen. Vi må snakke om laget vårt og våre styrker, sier Åge Hareide.

Under landslagsuka sa mannen som ble Malmös store helt mot Celtic, Jo Inge Berget, det slik:

- Kampene mot PSG og Zlatan er de største for klubben. Man merker at fansen er i ekstase før gjensynet med Zlatan. For meg personlig er kampene mot Real Madrid enda større. Det har vært en favorittklubb for mange, selv om jeg ikke er superfan. Men for all del: Det blir stort å møte Zlatan og resten av PSGs superstjerner. Jeg gleder meg, sa Jo Inge Berget da.

GLEDER SEG: Jo Inge Berget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GLEDER SEG: Jo Inge Berget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer