UTESTENGT: Fredrik Petterson rettet på suspen like foran dommeren. For det fikk han en solid bot og en kamps karantene. Foto: Reuters / Grigory Dukor
UTESTENGT: Fredrik Petterson rettet på suspen like foran dommeren. For det fikk han en solid bot og en kamps karantene. Foto: Reuters / Grigory DukorVis mer

Svensk hockeystjerne utestenges for «punghån»

- Helt sykt!

(Dagbladet): Fredrik Petterson er en av Sveriges beste hockeyspillere, og tjener til livets opphold i KHL-klubben Donbass Donetsk.

Onsdag kveld skulle den ukrainske klubben spille hjemmekamp mot Jugra, men Petterssons navn var noe overraskende ikke med i startoppstillinga.

- Ti minutter før matchen begynte sa de til meg at jeg ikke fikk spille. Helt utrolig. Men det var ikke så mye å gjøre, og vi vant jo uansett, sier Pettersson til Expressen.

Og grunnen til suspensjonen var som følger:

- Etter at vi vant mot Magnitogorsk skulle vi ta hverandre i hånda, og like før det flyttet jeg litt på suspen og dommeren trodde at jeg gjorde det mot ham. Helt sykt!

Fredriksson fikk - i tillegg til en kamps karantene - en bot på 100 000 rubler for det Expressen omtaler som «punghån». Det tilsvarer omtrent 18 000 norske kroner.