Svensk hole-in-one i Solheim Cup

Suzann Pettersen gikk på tap.

 SVENSKEVITS:  Anna Nordqvist  forsto ikke at hun fikk en hole-in-one. Foto: Rick Wilking / REUTERS / NTB Scanpix
SVENSKEVITS: Anna Nordqvist forsto ikke at hun fikk en hole-in-one. Foto: Rick Wilking / REUTERS / NTB ScanpixVis mer

Anna Nordqvist hadde ekstra grunn til å juble lørdag. Svensken avgjorde sin foursome-match med hole-in-one.

Hun spilte sammen med landskvinnen Caroline Hedwall på Europas lag. Nordqvist sikret seieren i matchen mot USAs Morgan Pressel og Jessica Korda da hun slo ballen rett i koppen på 17. hull. De skaffet seg dermed to hulls ledelse med kun ett igjen å spille.

-Jeg har ikke forstått det ennå. Det var et veldig bra slag, og det var en uvirkelig følelse å se den gå i hullet. Ellers var det en tøff kamp. Vi hadde noen gode sjanser, men så kom de tilbake. Carolines magiske putter på 13. og 14. hull utgjorde forskjellen, sa Nordqvist.

Tap Suzann Pettersen klarte ikke å følge opp storspillet i Solheim Cup. Golfstjernen tapte sin foursome-match lørdag. Sammen med spanske Beatriz Recari ble det tap mot Michelle Wie og Brittany Lang.

Amerikanerne sikret seieren da de fikk to hulls ledelse med kun ett igjen å spille. Tutta og Recari ledet med to hull halvveis på lørdagens runde, men Wie og Lang slo tilbake.

De vant fem av de neste åtte hullene, mens Pettersen og Lang kun vant ett. To hull ble delt. Etter foursome-kampene er Europa fortsatt i front, men ledelsen er krympet inn til ett poeng.

Tittelforsvarer Solheim Cup fortsetter med fire fourball-matcher lørdag. Da skal ikke Tutta i aksjon. Søndag er siste dag av turneringen, og da spilles det tolv singlekamper.

Europa er tittelforsvarer i den prestisjetunge turneringen, men Pettersen og co. har aldri klart å vinne på amerikansk jord. Den norske verdenstreeren deltar for sjuende gang. To ganger har hun vært med på å vinne.
(NTB)