GIKK BORT: Frank Andersson med sin tidligere samboerJeanette Bouvin ankommer den svenske idrettsgalaen. Foto: NTB scanpix / Maja Suslin / Tt
GIKK BORT: Frank Andersson med sin tidligere samboerJeanette Bouvin ankommer den svenske idrettsgalaen. Foto: NTB scanpix / Maja Suslin / TtVis mer

Frank Andersson er død

Svensk idrettshelt (62) er død

Fikk komplikasjoner etter en operasjon.

Den tidligere svenske bryteren Frank Andersson er død. Det melder den svenske avisa, Expressen.

62-åringen døde søndag da han fikk komplikasjoner etter en hjerteoperasjon. Operasjonen ble utført torsdag denne uka. Andersson blir beskrevet som en av «Sveriges mest elskede idrettsmenn» av avisa.

- De vet ikke nøyaktig hva som har skjedd, men til slutt orket ikke hjertet hans mer. Livshjelpen ble koblet av i ettermiddag, sier Svante Andersson, som er nevø av den tidligere bryteren.

- Han hadde et stort hjerte, men denne gangen var det ikke sterkt nok. Denne kampen ble for tøff, legger han til.

Stor karriere

Anderson kan se tilbake på en lang og suksessfull karriere. På slutten av 70-tallet og begynnelsen på 80-tallet var han en av verdens beste brytere, og tok en rekke medaljer. Han vant VM-gull i 1977, 1979 og 1982. Andersson tok også OL-bronse i Los Angeles i 1984.

Etter karrieren har Andersson vært med i de svenske utgavene av «Robinson», «Mesternes mester», «Skal vi danse» og «Farmen». Han måtte avbryte innspillingen av sistnevnte tidligere i sommer da han fikk problemer med hjertet.

Anderssons nevø, broren Tommy, hans tidligere samboer Jeanette, datteren Montana og vennen Robert Gidlöf var alle ved hans side da han gikk bort på Karoline sykehus.

- Han har vært sterk den siste tiden og lagt planer for framtida. Til slutt orket han ikke mer, sier Gidlöf.

Saken oppdateres!