POSITIV PRØVE: Langdistanseløperen Petra Skiöld er tatt for bruk av et ulovlig middel. Foto: Anders Bjurö / Bildbyrån.
POSITIV PRØVE: Langdistanseløperen Petra Skiöld er tatt for bruk av et ulovlig middel. Foto: Anders Bjurö / Bildbyrån.Vis mer

Petra Skiöld:

Svensk idrettsutøver tatt i doping

Ultra-løper.

(Dagbladet): Den svenske idrettsutøveren Petra Skiöld er tatt for bruk av doping. Det melder blant annet Expressen og Aftonbladet.

Skiöld er langdistanseløper og mest kjent fra såkalte ultraløp. Hun tok SM-sølv i fjor. Ultraløp eller ultramaraton er en betegnelse på løp som er lenger enn maraton (42195 meter) i distanse.

Hun har testet positivt på stoffet furosemid, som skal være et vanndrivende middel.

- Dette er dypt beklagelig. Vi tar avstand fra all doping og ulovlige preparater innen friidrett. I denne saken kan det dreie seg om et stoff fra kosttilskudd. Dette understreker viktigheten av at utøverne har ansvar for hva de for i seg, sier Stefan Olsson, generalsekretær i Svensk Friidrett.

Ifølge Store norske leksikon har furosemid følgende beskrivelse:

«Furosemid, et vanndrivende legemiddel (diuretika) som benyttes ved hjertesvikt, høyt blodtrykk (hypertensjon) eller vannansamlinger i kroppen (se ødem). Furosemid øker væskeutskillelse i urinen (diuresen) ved å hemme reopptak av natrium, klorid, og kalium i nyrene. Disse saltene binder vann i urinen, og urinmengden øker».

Antidoping Norge skriver på sine hjemmesider at furosemid er forbudt i henhold til WADAs dopingliste.

Petra Skiöld er i første omgang utestengt fra konkurranser i seks måneder.

I et bilde på Instagram skrev hun følgende i går:

«Livet har två sidor, precis som ett mynt .. Döm mig inte, innan du känner till hela sanningen».