Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jesper Nordin er død

Svensk ishockey i sorg etter at 21-åring døde

Den svenske ishockeyspilleren Jesper Nordin er død. Moren avslører at sønnen var preget av mobbing og utfrysing.

DØD: Jesper Nordin. Foto: AIK Hockey Härnösand
DØD: Jesper Nordin. Foto: AIK Hockey Härnösand Vis mer

Nordin spilte for Surahammar i svensk førstedivisjon. I et følelsesladd brev på Facebook skriver moren Annette om sønnens bortgang.

- Elskede, elskede sønn. Jeg er helt uforstående og sjokkert over beslutningen du tok. Jeg lover at jeg kommer til å kjempe for at ingen skal bli mobbet og utfryst i hockey i framtida, skriver hun og fortsetter:

- Han ga hele hjertet sitt for landet. Å bli truet, utfryst og mobbet tok knekken på ham, og det som pågår i kulissene i elitesporten, må slutte her og nå. Ingen foreldre, søsken og besteforeldre skal ikke behøve å oppleve det vi går igjennom nå.

- Oppofrende og snill

Den svenske avisa Expressen har snakket med Nordins foreldre, Annette og Jan.

- Det fantes ikke et bein i kroppen som han ikke hadde brukket, ikke et sted der han ikke hadde et arr, sier pappa Jan.

- Han var alltid forslått. Lagkameratene hans kunne si: «Er du dum i hodet, vi ligger under med 0-7, så blokkerer du skudd?» sier mamma Annette.

Foreldrene sammenlikner sønnen med hovedkarakteren i boka «Dr Jekyll og Mr Hyde» ettersom sønnen var en helt annen person utenfor isen.

- Han var stor, sterk, snill og trygg. Da han spilte sammen med gutter han hadde møtt før, så kunne ikke de forstå at det var samme menneske. For han var så snill - han stilte opp for alle, sier Annette.

Ishockeymiljøet i sorg

Kondolansene har strømmet på etter ishockeybackens altfor tidlige bortgang. Moderklubben AIK Härnösand i svensk 2.-divisjon minnes sin tidligere spiller.

- Vi minnes mennesket Jesper Nordin som alltid stilte opp som lagkamerat, venn og medmenneske, men også som en skøyer med et lurt smilt. AIK Hockey Härnösand beklager og deltar dypt i sorgen etter vår kjære lagkamerat og venns altfor tidlige bortgang. Våre tanker går først og fremst til Jespers familie, skrev moderklubben i avskjeden sin.

- Vi i Surahammars IF minnes Jesper med varme og beklager dypt Jespers bortgang. Våre tanker går nå til Jespers nære og kjære, skrev Nordins siste klubb på sine nettsider.

NTB / Dagbladet