Svensk jockeytalent død

Helena Rosén ble bare 25 år gammel.

Det svenske jockeytalentet Helena Rosén, som i flere år har markert seg på Øvrevoll, er død. Hun ble bare 25 år gammel.

- Dette er et stort tap. Hun var en flott representant for galoppsporten. Det er dypt tragisk at Helena er borte. I fjor etablerte hun seg i jockeyeliten med 19 seirer på 95 Øvrevoll-starter og en seiersprosent på over 20. Vi kommer til å minnes Helena ved at jockeyene rir med sørgebånd onsdag, sier Øvrevolls direktør Hans Petter Eriksen i en uttalelse på Rikstoto.no.

Rosén kom til Norge i 2010 og vant allerede i sin fjerde start på Øvrevoll. 2012 ble hennes gjennombruddssesong med 13 seirer. Et beinbrudd under trening i Sydney i januar reduserte hennes 2013-sesong, men hun kom sterkt tilbake i fjor.

Den siste av hennes 41 triumfer på Øvrevoll kom på ryggen av Buffalo Soldier sist torsdag.

Etter en lærlingperiode hos Annike Bye Hansen på Øvrevoll hadde Göteborg-jenta flyttet til Täby og Stockholm. Hun var lærling hos Alex McLaren og kjæreste med hans sønn Julian.

- Jeg er totalt i sjokk. Hele Øvrevoll-miljøet er i sjokk. Hun var en blid, grei og veldig positiv jente, og hun var et jockeytalent. Helena red mange vinnere for meg, sier veterantrener Hallvard Soma på Øvrevoll.

Også i Sverige er sorgreaksjonene mange.

- Galoppsverige er i sjokk etter at vi fikk den tragiske nyheten om at den unge, framgangsrike lærlingen Helena Rosén plutselig har forlatt oss, skriver Svensk Galopp på sitt nettsted.

(NTB)