Svensk Johaug-beskjed

De svenske stjernene tror det norske landslaget vil få det tøffere uten Therese Johaug.

TILBAKEBLIKK: Frida Karlsson og Maja Dahlqvist. Foto: Fredrik Sandberg /TT
TILBAKEBLIKK: Frida Karlsson og Maja Dahlqvist. Foto: Fredrik Sandberg /TT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

AURE (Dagbladet): Frida Karlsson (23) og Maja Dahlqvist (28) har de siste dagene testet formen på Toppidrettsveka. Der har de fått målt krefter mot noen av Norges beste langrennsløpere, men ikke Therese Johaug, som la opp 4. mars.

Dahlqvist som vant sprinten på Aure, tror det norske landslaget får det vanskeligere uten skidronninga med fire OL-gull og hele 14 VM-gull på CV-en.

- Det er klart at det blir tøffere uten Johaug, men jeg tror det er flere som kommer til å ta steg. Hun har lagt et godt grunnlag for laget og jeg tror flere er gira på utvikle seg videre, sier 28-åringen til Dagbladet.

OL: Therese Johaug fra OL i 2022. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
OL: Therese Johaug fra OL i 2022. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

- Kommer til å være sterke

Karlsson tror det norske laget kommer til å være av det sterke slaget uten Johaug:

- Jeg tror det norske landslaget kommer til å være sterke selv om Therese har gitt seg, men det er klart at de har mistet en stor utøver. Hun har banet veien for laget, forteller svensken til Dagbladet.

- Blir det greit å slippe å konkurrere mot Johaug?

- Nei, det er ikke noe jeg tenker på, svarer Karlsson.

Dagbladet snakket også med Heidi Weng tidligere i august, som innrømmet at det er store sko å fylle etter Johaug. 31-åringen fra Ytre Enebakk innrømmet at har vært greit å slippe det største fokuset fra mediene.

- Jeg er vant til at Marit og Therese tar seg av mediene og det styret rundt. De har vært ekstremt flinke. Jeg har heller ønsket å være i bakgrunn, så den delen blir litt annerledes, men vi skal gjøre vårt beste, fortalte Weng.

OVERRASKET: Astrid Øyre Slind gikk inn til en knallsterk førsteplass i det første rennet i Toppidrettsveka. Oppdølingen passerte mållinja hele 12 minutter før andreplass. Vis mer

- Fortjent

Tidligere i august delte VG en rekke av Johaugs festbilder, som er blitt unnfanget etter karriereslutt.

- Jeg har hatt russetid. Det er «Therese 18 år» som reiser til Ibiza, Frankrike tre ganger og lever livet. Jeg har på en måte prøvd det stikk motsatte. Å ligge tre-fire uker på et høydeopphold, leve med frokost, trening, hvile, middag, hvile… Jeg har byttet ut sportsdrikke med rosévin, for å si det sånn. Jeg har nytt livet, sa Johaug til avisa.

Karlsson og Dahlqvist har også lagt merke til bildene.

- Det har hun gjort seg fortjent til, sier Karlsson til Dagbladet.

- Jeg har sett en del av det, men ikke altfor mye. Det ser ut som Therese koser seg, forteller Dahlqvist som understreker at pensjonisttilværelsen ikke frister.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer