Svensk Johaug-sjokk

De to svenske skistjernene støttet Therese Johaug (34) etter dopingbeskjeden.

SVENSKE RIVALER: Anna Jönsson Haag og Charlotte Kalla under OL i Vancouver i 2010. Foto: NTB
SVENSKE RIVALER: Anna Jönsson Haag og Charlotte Kalla under OL i Vancouver i 2010. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I boka «Hele historien», som ble lansert fredag, forteller Therese Johaug om timene og dagene etter at hun fikk beskjed om at hun hadde levert en positiv dopingtest i 2017.

Hun skriver blant annet om hvordan hennes finske rival, Aino-Kaisa Saarinen, gjentatte ganger benyttet sjansen til å fyre løs mot henne i media - blant annet i Dagbladet.

Sendte tekstmelding

Fra hennes svenske rivaler Charlotte Kalla og Anna Jönsson Haag kom det derimot støttende tekstmeldinger.

- Å få støtte fra svenskene gjorde meg rørt. Begge meldingene var fulle av hjerter og at de følte med meg og støtte meg, skriver Johaug i boka.

LØGN: I sin rykende ferske selvbiografi avslører Therese Johaug at hun løy på pressekonferansene under ski-VM i 2019. Video: NTB Vis mer

Til Expressen har Kalla delt hva hun skrev i tekstmeldingen.

«Hei Therese! Jeg vil bare si at jeg tenker på deg i denne vanskelige tiden. Stå sterk gjennom dette! Pass på deg selv! Klem Charlotte».

Til avisa forteller langrennsstjerna at hun fikk en vond følelse i magen da hun fikk vite nyheten.

- Det føltes uvirkelig. Jeg bryr meg om den fantastiske personen Therese er, og ville at hun skulle vite at jeg tenkte på henne, forteller Kalla.

- Et sjokk

Jönsson Haag forteller til Expressen at hun husker dagen hvor nyheten sprakk godt. Hun var på ferie på Mallorca, og fikk vite det av en journalist som sendte henne en melding.

- Det var et sjokk. Det er det verste marerittet en idrettsutøver kan havne i, og så skjer det med en som du har konkurrert med hele livet. Jeg tenkte: «Hva hadde jeg gjort om det var meg?», sier Haag Jönsson.

UNG: Therese Johaug var ikke gammel da hun fikk sitt gjennombrudd som skiløper. Video: TV 2 Vis mer

Johaug testet positivt på stoffet clostebol etter bruk av kremen Trofodermin. Hun har hele veien hevdet at hun brukte kremen på en solforbrent leppe, og at hun fikk den av landslagslege Fredrik S. Bendiksen.

Bendiksen tok på seg all skyld. Likevel fikk Johaug 18 måneders utestengelse av Idrettens Voldgiftsrett (CAS). Hun gikk dermed glipp av både VM i Lahti i 2017, og OL i Pyeongchang det påfølgende året.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer